Mednarodni dan svetlobe na UL FE

Mednarodni dan svetlobe bomo letos po vsem svetu obeležili drugič. S strani UNESCA je bil 16. maj kot Mednarodni dan svetlobe sprejet novembra 2017, z njim pa želijo poudariti pomen znanosti o svetlobi in z njo povezanih tehnologij v življenju vseh Zemljanov.

Na Fakulteti za elektrotehniko UL bodo skupaj s Slovenskim društvom za razsvetljavo in Slovenskim združenjem za fotomedicino in fotobiologijo ta dan obeležili z osrednjim dogodkom, kjer bodo v obliki kratkih predavanj širši javnosti predstavili različna področja svetlobe, potekalo bo zanimivo predavanje o strelah in bližnjih srečanjih z njimi ter okrogla miza z naslovom "Res potrebujemo tako osvetljene ceste in ulice?". Na ta dan bo možen tudi ogled Laboratorija za razsvetljavo in fotometrijo, v avli fakultete pa se bodo predstavila še podjetja, ki delujejo na področju svetlobe.

Na Mednarodni dan svetlobe bo potekalo tudi odprtje 13. mednarodnega festivala Svetlobna gverila, s katerim bo Ljubljana ponovno zaživela v znamenju svetlobe in umetnosti.

Več informacij na.

Vir: Fakulteta za elektrotehniko UL, Napovednik.com

Zemljevid