Repetitor: Ljubljana Tour - Orto bar, 18.5.2019

  • Kaj: Alternativa, urbana
  • Kdaj: sobota, 18.5.2019 od 21.30 do 0.00
  • Kje: Orto Bar, Ljubljana
  • Prireditelj: Moonlee Records
  • Vstopnina: 13 EUR v predprodaji, 15 EUR na dan dogodka

Moonlee Records predstavlja:

REPETITOR – Ljubljana tour

 

sobota, 18. maj 2019
Orto Bar, Ljubljana

Repetitor (RS)
Gazorpazorp (RS)

vrata: 21:30, koncert: 22:00


Vremenska napoved za Ljubljano: sredi maja bo po prestolnici tri dni pustošil beograjski gromoglasni tornado! 

Spomladi 2009 je na oder Menze pri koritu stopil beograjski trojec Repetitor in 'iz prve' navdušil poln klub. Ob desetletnici prvega nastopa pri nas se garažna post-punk atrakcija Repetitor vrača v ljubljansko klubovje s kar tremi zaporednimi koncerti – po vzorcu nepozabnih in razprodanih 3-dnevnih turnej v Beogradu in Zagrebu!

Z bržkone najintimnejšim ljubljanskim koncertom doslej bodo 16. maja podkurili v Klubu Gromka, z neizprosno razpaljotko 17. maja pretresli nedrja Gala Hale in tridnevno etapo 18. maja zaključili z eksplozivnim nastopom v Orto Baru - vsak večer samostojno poglavje s premešanimi setlistami in različnimi predskupinami!

Moto "sweat, baby, sweat" že več desetletje predstavlja filozofijo benda Repetitor. S prepletom umazanega seksapila, nebrzdane odrske prezence in neizprosnih zvočnih zidov, ki poslušalcem nabijajo kri po žilah, so si Repetitor priigrali status najbolj glasne rock'n'roll grupacije Balkana, za katero glave obrača staro in mlado. Dober glas pa pregovorno seže vzdolž in počez po evropski celini, v Rusijo, na Kitajsko in celo do ušes kanadskih Arcade Fire. Njihova nagonska prvinskost, pankerska surovost, no wave kaotičnost, nastopaška neposrednost in izrazna avtentičnost so za vse ljubitelje distorziranega zvoka garant za brezčasen zvočni krst! 

Kljub obsežni festivalski kilometrini se Repetitor najbolj domače še naprej počutijo ravno v intimnejši atmosferi klubskih prostorov, iz oči v oči s svojo publiko. Prav njihov 'klubski pristop' k grajenju razpoloženja je ključni faktor, ki njihove koncerte naredi unikatne, naj si bo pred več tisoč ljudmi v praški 02 Areni ali stotnijo preznojenih mladcev v beograjski Kvaki 22.

Postanite torej lovilci beograjskega tornada za en, dva ali tri dni!          

Na koncertu v Orto baru bo ozračje ogrevala četverica beograjskih mladcev po imenu Gazorpazorp, sicer planetu iz animirane serije Rick & Morty, ki v svoji glasbi prepleta elemente hrupnega roka, post punka in nasploh garažnega rocka tako iz anglo-ameriške kot tudi jugoslovanske tradicije. Ob logičnih vplivih bendov Repetitor in Metz so tu tudi asociacije na zasedbe tipa The Jesus Lizard, Nirvana in Joy Divison. Lanskega aprila so fantje postregli z doslej edino kratkometražno izdajo, preprosto naslovljeno EP #1 z aranžmajsko minimalističnimi, toda nadvse energičnimi štikli, prežetimi z distorzijo in raskavim vokalom. Nedvomno eni prodornejših mulcev, ki predstavljajo svežo kri na še naprej cvetoči srbski neodvisni sceni, zato jih ne gre zamuditi!


 

REPETITOR - LJUBLJANA TOUR

četrtek , 16. maj 2019 @ Klub Gromka / + Čao Portorož (SI)
petek, 17. maj 2019 @ Gala Hala / + Escape-ism (US), Lime Crush (AT)
sobota, 18. maj 2019 @ Orto bar / + Gazorpazorp (RS)


 

Vstopnice:

13 eur (v predprodaji preko sistema MojeKarte.si) in v Orto Baru

15 eur (na dan koncerta)

30 eur za vse tri koncerte (samo v predprodaji in v omejenem številu; vstopnica ni prenosljiva)

Biovremenska prognoza: Pričakujemo, da bodo vsi trije koncerti razprodani, zato si pravočasno zagotovite ogled koncerta na željenem prizorišču!

Vir: Moonlee Records, Napovednik.com

Zemljevid