Srečanje z Bracom

KDO JE BRACO IN KAKO DELUJE?

Braco – človek harmonije in ljubezni, znan po celem svetu

Braco (s pravim imenom Josip Grbavac) je človek z visoko razvito zavestjo, ki že več kot 22 let skuša pomagati ljudem, ki jih težijo različni problemi (duhovni, psihični, družinski, emocionalni idr.). S svojo energijo pomaga tisočim ljudem po svetu in za to ne zahteva plačila. Braco skuša pomagati ljudem na dva načina: s pogledom, ki ga lahko dnevno sprejema po več sto, včasih po več tisoč ljudi. Drugi način pomoči pa je srečanje z njegovim glasom.

Začelo se je takole: Josip Grbavac, magister ekonomskih znanosti, je  po končanem študiju na zagrebški univerzi začel uspešno pot kot trgovski podjetnik. Že kmalu nato je v Zagrebu spoznal znanega srbskega zdravilca in preroka Ivico Prokića, ki ga je tako navdušil, da je zapustil poslovni svet in našel svoje poslanstvo, mir in srečo v novem gibanju. Ivica, Bracov predhodnik in učitelj ter avtor 13 knjig mu je dal ime Braco. Trinajstkrako sonce je postalo simbol delovanja Ivice in Braca. Ivica se je leta 1995 smrtno ponesrečil. Odtlej Braco uspešno nadaljuje Ivičevo poslanstvo. Njegov center se nahaja na Srebrnjaku 1 v Zagrebu. S svojo družino prebiva v Zagrebu.

Namen Bracovega dela je pomagati ljudem, izboljšati življenje posameznika. Stik, ki ga vzpostavi Braco z ljudmi na srečanjih, je postal legendaren. Mnogi po srečanju z njegovim pogledom pravijo, da njihovo srce napolnijo notranji mir, občutek ljubezni, varnosti – nedosegljiva iskrica prave sreče. Nekateri ga imenujejo nov začetek, rojstvo jasnega razumevanja smisla življenja. Srečanje z uvodom traja približno 30 minut. Mnogi, ki se srečujejo z Bracovim pogledom ali njegovim glasom, doživljajo pozitiven preobrat v svojem življenju.

Srečanja z Bracom potekajo v skupinah in niso povezana s kakšno vero ali cerkvijo. Prireditve so odprte za vse ljudi, neodvisno od vere, rase ali svetovnega nazora. Braco ne obljublja ozdravitve, ne diagnosticira, pa tudi ne opravlja takšnih storitev. Braco ni zdravilec in ne guru, ne razširja nobene filozofije ali svetovnega nazora in ne daje intervjujev. Obisk Braca je izključno dodatna možnost in ni nadomestilo za obisk pri zdravniku.

Live Streaming z Bracom preko spleta na Stik z Bracovim pogledom in njegovim glasom je vedno spet omogočen tudi preko live streaminga, tj. prenosa v živo preko spleta. Več informacij najdete na Bracovi spletni strani.

Braco – gost po celem svetu: Jeseni 2006 je bil Braco povabljen kot posebni gost na tradicionalni mednarodni kongres "Basler Psi-Tage" v Švici. Tam ga je odkrila televizija, medtem pa je že znan po celem svetu. Braca vedno spet vabijo na mednarodne konference, festivale in svetovne kongrese (Europa, Amerika, Avstralija). Redna srečanja z Bracom danes potekajo na Hrvaškem, v Sloveniji, Nemčiji, Avstriji, Švici in na Nizozemskem. Gostoval je v mnogih zveznih državah ZDA vključno s Havaji, v Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Izraelu, Italiji, Turčiji, na Madžarskem, Danskem, Finskem, Portugalskem in Slovaškem, na Japonskem, v Avstraliji, Rusiji, na otoku Bali, v Dominikanski republiki, Mehiki ... Čakajo ga še gostovanja v drugih državah sveta, kamor je povabljen. Naslednja država je Irska, kjer bo Braco gostoval aprila 2018. Organizator Bracovih prireditev v Sloveniji in Opatiji je Janko Kač (Društvo Izvir,

Več kot 100 DVD-jev … knjige, pisna dokumentacija: O delovanju Braca in Ivice poročajo številni filmi in knjige, ki so jih napisali Ivica, Braco in ugledni strokovnjaki, pa tudi pisne dokumentacije o prejeti pomoči. Izšlo je že več kot 100 filmov na DVD-jih, ki vsebujejo poročila o pozitivnih doživetjih pričajo o razveseljivih spremembah v družinskem okolju, pa tudi o izboljšanju življenjskih razmer, zdravja in vse tja do pozitivnih sprememb v poklicnem položaju. Leta 2017 je izšla prva slovenska knjiga o Bracu: "Bracov pogled". Njen avtor je znani hrvaški, upokojeni redni prof. medicinske psihologije zagrebške univerze in specialist za psihoterapijo prof. dr. Vladimir Gruden.

Braco – nosilec svetovnih odlikovanj

Poslanec miru – Peace Pole Symbol, 2012: 26. novembra 2012 je bil Braco častni gost na posebni prireditvi v centru Tillman Chapel Church Center Organizacije združenih narodov (OZN) v New Yorku, kjer so ga pozdravili kot poslanca miru. Tam je prejel odlikovanje Peace Pole Symbol svetovne organizacije World Peace Prayers Society, ki je najpomembnejše mednarodno mirovno priznanje. "Čas je, da zgradimo novo kulturo miru, in pri tem je Braco pomemben. Mislim, da nam Braco prav to prinaša preko svojega pogleda, vsakemu nudi osebno doživetje miru (…)" je na prireditvi izjavila Rev. Deborah Moldow, predstavnica društva World Peace Prayer Society za Združene narode, New York City. Nosilci svetovnega odličja "Peace Pole Symbol" so npr. tudi Dalai Lama, Mati Tereza in papež Janez Pavel II.

Svetovni poslanec miru in svetlobe, 2017:  Na III. Svetovni konferenci o miru in svetlobi (III. World Conference on Peace and Light) avgusta 2017 v mestu Santo Domingo de Guzmán v Dominikanski republiki, je bil Braco odlikovan z nazivom "Svetovni poslanec miru in svetlobe" Fundacije 1A1 (World Ambassador of Peace and Light, Foundation 1A1). Braca je na predstavil Dr. Angel Luis Fernandez, predsednik Fundacije 1A1.

Braca raziskujejo mednarodni strokovnjaki

Bracovo delovanje raziskujejo mnogi ugledni strokovnjaki, zdravniki in poznavalci mejnih znanosti. S fenomenom Braco se ukvarjajo različne raziskave, od energetike, parapsihologije, kvantne fizike, medicine ... Bracove uspehe razlagajo kot energijo, ki ne odpira samo src in ne razrešuje samo problemov, temveč daje pomoč in oporo pri samoozdravljenju. Izjave obiskovalcev o pozitivnih spremembah, ki se dogajajo na srečanjih oz. po srečanjih z Bracom, od pomladi 2015 dokumentira in znanstveno spremlja mednarodna skupina zdravnikov iz več evropskih držav.

Nekaj izjav: "Na podlagi študije, ki sem jo izvedel na podlagi izjav več kot 1500 udeležencev srečanja, verjamem, da Braco zares deluje na um, dušo in fizično telo." – Prof. Dr. D. C. Dulcan, nevrolog, psihiater, avtor, Romunija.

"Braco je vodilna oseba nove paradigme (...). Ni pomembno, na kakšen način kdo vpliva na omrežje med seboj povezanih delcev realnosti. To kar je relevantno, so rezultati." –  Dr. William A. Tiller, prof. em. Materials Science and Engineering, Standford University, ZDA

"To, kar dela Braco, bo slej ko prej prešlo v fazo, v kateri bo mogoče najti razlago s pomočjo naravnih zakonov." – Drago Plečko, Hrvaška raziskovalec mejnih znanosti in avtor

Hollywoodski film o Bracu 'Moč tišine' (The Power of Silence, 2016)

Dokumentarec je pripravil znani hrvaški režiser in filmski producent Jakov Sedlar. Zgodbo o Bracu pripoveduje znani hollywoodski igralec in filmski ustvarjalec Armand Assante. Film prikazuje življenjsko zgodbo Braca, njegovo poslanstvo in probleme današnje odtujene družbe v času interneta in nasilja. Danes potrebujemo človeka, kot je Braco. Potrebujemo nekoga, ki nam bo pomagal, da bomo ponovno zaživeli v sožitju z naravo in jo cenili. – Premiera filma je bila oktobra 2016 v Los Angelesu in New Yorku (New York City) v ZDA. Udeležili so se je tudi nekateri hollywoodski zvezdniki, med drugim igralki Andie MacDowell in Cristine Baranski, manekenka Naomi Campbell idr. Odmev v ZDA je bil izjemen. Film o Bracu "Moč tišine" je imel premiero tudi v Zagrebu, Bukarešti, Mariboru in Ljubljani.

Zunanje povezave: www.braco-tv.me:www.braco.mewww.izvir.com)

Vir: Društvo in Turistična agencija IZVIR, Napovednik.com

Zemljevid