Komunikacija v zdravstveni negi

  • Kaj: Strokovno izobraževanje
  • Kdaj: torek, 15.10.2019 od 9.00 do 16.00
  • Kje: PLANET GV, Likozarjeva 3, Ljubljana
  • Prireditelj: Planet GV
  • Vstopnina: Zgodnja prijava (do 21.8.): 220 EUR + ddv, redna prijava: 260 EUR + ddv, paket za 2 osebi: 420 EUR + ddv

Ena od ključnih vrlin v odnosu medicinska sestra – pacient je zagotovo sposobnost učinkovite in empatične komunikacije. S pomočjo učinkovite komunikacije od pacienta hitreje zberemo vse ključne informacije, ki so potrebne za dobro informiranje ter potek obravnave in zdravljanja. Da pa bi ob tem s pacienti vzpostavili še zaupen odnos, je poznavanje različnih komunikacijskih tehnik in veščin aktivnega poslušanja nepogrešljivo. 


Na delavnici boste spoznali veščine sporazumevanja in aktivnega poslušanja, ki jih bomo vpletli v procesni model "K pacientu usmerjena komunikacija". Prepoznali boste lasten model pogovora s pacientom in prepoznali področja za izboljšave.

Gre za procesni model, ki je praktično zasnovan model zdravstvenega komuniciranja in nas vodi od začetnega do končnega pozdrava. Zdravstveni delavci z modelom spoznajo vse faze pogovora, upravljanje z odprtimi in zaprtimi vprašanji, prepoznavanje socialnega konteksta, naslavljanje negotovosti in obvladovanje čustvenih stanj pacienta. Z uporabo procesnega komunikacijskega modela dosežemo učinkovito komunikacijo, zaradi katere so pacienti bolj zadovoljni, zdravstveno osebje pa celoviteje informirano o zdravstveni situaciji.

Izobraževanje je namenjeno

  • medicinskim sestram in medicinskim tehnikom ter
  • drugemu negovalnemu osebju.

 

Komunikacijske veščine zaposlenih v zdravstvu so močna podpora pacientom v procesu zdravljenja.

  

Zunanje povezave: Komunikacija v zdravstveni negi

Vir: Planet GV, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Planet GV:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid