Svetlobna gverila: Svetlobna zavesa, delavnica

Če iščete primerno kuliso za predstavo ali zabavo, vam predlagamo, da se poigrate s svetlobo! Vendar pozor, v RogLabu ne ubirajo bližnjic: projektor boste napravili kar sami, z njim pa boste lahko ustvarjali svetlobne risbe v prostoru.

Svoje ideje in risbe boste pretvorili v vektorske podobe, slednje pa z uporabo laserskega rezalnika spremenili v fizične matrike, ki jih boste lahko projicirali na različne površine v notranjih in zunanjih prostorih. Poleg spoznavanja anatomije projektorja se boste spoprijeli tudi z osnovami elektronske teorije ultra svetlih LED-žarnic in preprostim vezjem za krmiljenje.

Izdelani projektor boste ob koncu delavnice odnesli s seboj domov.

 

trajanje: 3 ure / število udeležencev: 8 / predznanje: ni potrebno / cilj: izdelava delujočega projektorja / dejavnosti: načrtovanje, lepljenje, spajkanje / pridobljena znanja: osnove Ohmovega zakona, osnove projekcijske optike / material: pleksi steklo, karton, LED-žarnice, žica za spajkanje, AAA-baterije, elektronske kompo-nente (stikalo, čip, upori) / orodje: 3D-tiskalnik, laserski rezalnik, spajkalniki, lepilne pištole / avtor delavnice: Staš Vrenko / somentorica: Ivana Osećanski Despić

 

Za udeležbo na delavnici so potrebne prijave.

 

Produkcija: RogLab/MGML

Zunanje povezave: SVETLOBNA GVERILA: SVETLOBNA ZAVESA, DELAVNICAPRIJAVEURNIK FESTIVALA

Vir: Strip Core / Forum Ljubljana, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Staš Vrenko, Ivana Osećanski Despić

Naročite se na email listo prireditelja Strip Core / Forum Ljubljana:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid