Uporaba neverbalne komunikacije v poslovanju

​OBVEZNA PRIJAVA - Vedno bolj se zavedamo, kako pomembna je neverbalna komunikacija v poslovnem svetu. Danes se npr. večina podjetij in posameznikov na negativne povratne informacije kot so zavrnitev ponudbe, neuspelo predstavitev na sejmu, prekinitev pogodbe ali slabe odnose med zaposlenimi v podjetju ipd., še vedno odziva narobe.

Običajen odziv je še več informacij, podrobnejše in obsežnejše razlage in iskanje še boljših argumentov za dokazovanje. NAPAKA!

​Lastnost dobrega in učinkovitega vodje, podjetnika ali samozaposlenega je, da si v odnosih z drugimi zna zagotoviti hiter in učinkovit dostop do negativnih informacij. Da do njega (ali nje) ne pridejo že "sfrizirane" (negativne!) informacije, temveč v čim bolj "surovem" stanju, ne glede na to, kako boleče je lahko vse skupaj. Le na takšen način se lahko odzovoemo primerno in učinkovito. To pa nam omogoča neverbalna komunikacija, vpogled v skrivnostni svet telesne govorice, uporabe glasu, vonjav, okusov itd.

Na predstavitvi bodo predstavljene možnosti, ki jih nudijo naši programi usposabljanja na področju neverbalne komunikacije s ciljem, da se z načrtno uporabo neverbalne komunikacije dolgoročno izboljšajo poslovni rezultati. Posebej bomo govorili o:


- neverbalni komunikacija v poslovnem svetu,

- govorici telesa v prodaji,

​- poslovnem bontonu in protokolu,

- mehkih veščinah dela z ljudmi (soft skills),

- Delta Life Coachingu (predvsem Cilji & Fokusiranje).

Vir: Zavod za napredne študije Delta, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Edvard Kadič

Zemljevid