Ne teslo. Tesla bom! na I. gimnaziji v Celju

Katero študijsko pot izbrati, ko vemo, da med 30 in 80 % poklicev še ni izumljenih, nekateri pa izginjajo? Kako razmišljati o svoji prihodnosti? Katerih poklicev primanjkuje?  Kaj pomeni zame bolj pravo pot in večjo varnost? Kaj, če se odločim narobe?  

In zakaj dobra podjetja zaposlujejo sodelavce, ki imajo iskrice v očeh? Zakaj je prav toliko kot znanje pomembna ustvarjalnost? Komu prisluhniti, ko se odločamo?

Namen pogovora dijakov, učiteljev, inženirjev, inovatorjev, managerjev, strokovnjakov ter podjetnikov je ambiciozen: da vam približamo prihodnost.

16. aprila bodo z nami na I. Gimnaziji v Celju, izjemni sogovorniki iz prakse, ki bodo podelili svoje izkušnje in kakšne sodelavce iščejo – tiste, ki so zvedavi, imajo iskrice v očeh... Dobimo se z željo, da boste dijaki našli odgovor prav zase in v življenju delali: to, kar vas veseli, v čemer ste dobri in bo vaše delo ustrezno plačano.

In naj vam zaupamo že vnaprej: za ustvarjalnost in rast potrebujemo inženirje vseh poklicev ter interdisciplinarnost. Zato dobrodošli tudi tisti, ki vam je (bolj) blizu družboslovje! Z nami bodo:

  • Natalija Premužič, ustanoviteljica, vodja Zavoda Super Glavce, vodja projektov FIRST LEGO liga in FIRST LEGO liga Junior,

  • Boštjan Dokl Menih, direktor podjetja Gorenje Orodjarna,

  • doc. dr. Petra Žvab Rožič, asistentka na Oddelku za geologijo, Naravoslovnotehniška fakulteta UL,

  • Tanja Ribič, slovenska igralka in pevka*,

  • Bernarda Škrabar, detektiv-ka, direktorica in podjetnica, Detektivsko varnostna agencija, d. o. o.

  • predstavnik podjetja DEWESoft.

    *Vabljena

Pridite! Čim več nas bo, bolj ustvarjalna in lepša bo prihodnost.

Mag. Anton Petrič, mag. Edita Krajnović in prof. dr. Janez Bešter
soustanovitelji projekta Inženirke in inženirji bomo!

Vir: Mediade d.o.o., Napovednik.com

Zemljevid