Anti-age kozmetika: zrela koža - OBALA

Preprosto povedano – vsi se počasi staramo. In prav je tako, Postajamo zrelejši, modrejši :) In nihče ne more zanikati tega, da so tiste smejalne gubice okrog oči in ust pravzaprav zelo simpatične, saj odražajo nas – takšne, kot smo. Brez njih bi bil obraz brezizrazen, podoben maski.

Ko govorim o anti-age naravni kozmetiki, imam v mislih nekaj drugega. Vsa tista leta, ko je bila koža izpostavljena soncu, ker se mladi nismo zavedali, kaj ji UV žarki povzročajo in ko smo uporabljali take in drugačne koži ne preveč prijazne izdelke… Z leti seveda koža izgublja prožnost in vlago, na njej se pojavijo tudi pigmentni madeži. In če ne prej, pride tedaj čas, da se ji bolj posvetimo.

Nič ni preprosto in čarobne paličice tudi ni. Zato ne bomo govorili le o kozmetiki, temveč o vsem, kar pravzaprav vpliva na kožo – od hrane, navad, stresa, o notranjem in zunanjem staranju. Kasneje bomo prešli na naravne sestavine v anti-age kozmetiki, na rastlinska in eterična olja s posebnimi učinki ter vitamine, antioksidante in ostale aktivne učinkovine.

Nato pa nas čaka še ustvarjanje kar štirih prestižnih izdelkov za nego kože. Uporabljale bomo najnaprednejše sestavine na našem trgu, poskrbele bomo za vlago in prožnost kože, preprečevale starostne madeže in odpravljale gubice ter blažile rdečico in vneto kožo.


IZDELALE BOMO:

  • Arganovo anti-age kremo z učinkovinama Age Defense in Hema’tite

Glavna aktivna sestavina v kremi bo Gatuline® Age Defense, ki ščiti kožo pred zunanjimi dejavniki kot so UV žarki in onesnaženje, hkrati pa zavira oksidativni stres in se bori proti staranju. Družbo ji bo delal anti-age mineralni kompleks Hema’tite, ki stimulira sintezo kolagena in izboljšuje teksturo povrhnice. Pika na i v kremi bodo tudi druge izbrane sestavine kot sta olje šipkovih plodov in arganovo olje, ki sta med najboljšimi za anti-age nego.

  • Intenziven "lifting" gel s kolagenom in AHA kislinami

Ta čudovit regenerativni kompleks je namenjen intenzivnemu vlaženju in glajenju naše kože. Gladkost bomo dosegle z nepogrešljivimi sadnimi AHA kislinami, ki obnavljajo celice in poenotijo polt. Za intenzivno vlaženje bo poskrbela hialuronska kislina, kolagen pa polt naredi bolj gladko in voljno.

  • Anti-age tonik z vitaminom C in aloe vero

Tonik bomo obogatile z enim izmed najmočnejših antioksidantov – vitaminom C, ki stimulira sintezo kolagena, ščiti celice pred poškodbami zaradi prostih radikalov in izenačuje ten kože. Preprečuje in popravlja posledice, ki nastanejo z izpostavljanjem UV žarkom in svetli kožo. Aloe vera kožo pomiri, izbrani hidrolati pa jo bodo še dodatno negovali.

  • Smiljev anti-age serum s koencimom Q10 in cetiolom

Pika na i naši negi obraza bo prestižen anhidridni serum, obogaten s skvalanom, cetiolom ultimate in koencimom Q10. Cetiol je odličen emolient, ki gladi našo kožo in izboljša njeno teksturo, skvalan pa jo mehča in obnavlja njeno porušeno lipidno bariero. Koencim Q10 ščiti kožo pred prezgodnjim staranjem in oksidativnim stresom, olje granatnega jabolka, s katerim bomo obogatili naš serum, pa izboljša prožnost, pomirja rdečico in deluje fotoprotektivno.

DARILO: Udeleženke sestavine, ki jih uporabljamo na delavnici, odnesete domov. In na anti-age delavnici, so to same luksuzne (in drage) aktivne sestavine :)


PREDAVA: Inka P. Gerkšič, dermaestetik in mednarodno certificirana aromaterapevtka. Po pridobljenem certifikatu angleške aromaterapije je pridobila tudi znanje francoske aromaterapije ter se nato posvetila študiju formuliranja in izdelave naravne kozmetike. Je ustanoviteljica Naravnega Kotička in Aroma Akademije ter predavateljica, pri čemer zajema izkušnje iz dolgoletnega vodenja tečajev za študente in individualnega dela z njimi, zato zna približati slušateljem tudi zahtevnejšo snov.

POMEMBNO: Delavnica je naprednejša in je namenjena udeležencem s predznanjem izdelave emulzij! Več o tem na spletni strani Naravnega Kotička.

DATUM: 12.6.2019  (od 17h do 21h)

LOKACIJA:  Bonini 19 a, Koper

                    ALI  Industrijska cesta 2b, Izola

                    (javimo naknadno – odvisno od števila prijav)

CENA: 69 € – v ceno je zajeta skripta (moje skripte so tiskane na eko recikliran papir), izdelki, embalaža in razvajanje z domačim ekološkim čajem.

PRIJAVA: Prijavnica, več o delavnici in mnenja udeleženk prejšnjih delavnic so na spletni strani Naravnega Kotička.

Delavnica je namenjena manjšemu številu udeleženk, zato vam svetujem, da se pravočasno prijavite in si tako zagotovite mesto.

Pridružite se nam in zagotovite svoji koži najboljše! :)

Zunanje povezave: Prispevek: Naravna anti-age nega: nega zrele kožeFB NaravniKoticek

Vir: Naravni Kotiček, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Naravni Kotiček:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid