Triglav The Rock Ljubljana

  • Kaj: Športna prireditev
  • Kdaj: sobota, 25.5.2019 od 9.00 do 22.00
  • Kje: Kongresni trg, Ljubljana
  • Prireditelj: Ekstrem d.o.o.
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Na dan mladosti bo Ljubljana gostila že tretjo izvedbo atraktivnega tekmovanja v balvanskem plezanju, na katerem bodo nastopili najboljši športni plezalci z vsega sveta. Tekma je v svetovnem merilu posebna tudi zato, ker je edina tega ranga, ki se odvija sredi mesta, spremlja pa jo množica navijačev, kup zabavnih in rekreativnih aktivnosti za obiskovalce ter izbrana glasba.

Ambasadorja tekmovanja, ki ga gosti agencija Extrem, sta slovenska športnica leta in serijska svetovna prvakinja Janja Garnbretter aktualni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v balvanih Jernej Kruder. Z njima se bodo na atraktivni lokaciji sredi prestolnice pomerili kolegi iz svetovnega plezalnega vrha, preboj na tekmo je mogoč tudi preko kvalifikacij, vse skupaj pa bo ogrevanje za Tokio 2020, kjer se bodo športni plezalci prvič borili za olimpijske medalje.


GIBANJE IN ZABAVA ZA CELO DRUŽINO
Plezalni spektakel na Kongresnem trgu pa ne bo namenjen le resnim plezalcem, ampak bo punudil še kup vsebin za aktivno preživljanje prostega časa družin in mladine. Brezplačno boste lahko obiskali adrenalinski park, preleteli Kongresni trg na jeklenici (zipline), ob pomoči inštruktorjev in varnostnih vrvi preplezali umetno steno, se s prijatelji pomerili kdo se prej povzpne na steber poguma … utrip pa vam bo dvignilo tudi noro navijaško vzdušje ob spopadu najboljših plezalcev in plezalk pod sojem žarometov, ki ga bo neposredno prenašala tudi Televizija Slovenije.

Zunanje povezave: Spletna stranUradna FB stran

Vir: Ekstrem d.o.o., Napovednik.com

Zemljevid