Arheološki park Emona

Posebno mesto v zgodovini poselitve Ljubljane zaseda obdobje rimske Emone, katere sledi so se ohranile v samem mestnem jedru vse do današnjih dni.

Podaj se na pot po 2000 let stari dediščini Ljubljane! Pot po današnji Ljubljani te lahko odpelje dlje, kot si misliš! Pripelje te v čas Emone, v mesto, ki je živelo od 1. do začetka 6. stoletja.

Odkrij starodavne mestne skrivnosti na krožni poti po rimski Ljubljani. Obišči Emono! Vstopi v hišo iz časa Rimljanov. Poišči prvo krstilnico. Dotakni se rimskega obzidja. Spoznaj, kako so živeli prebivalci Emone, kako so se varovali, kako so se greli in kje so se družili, po katerih cestah so potovali in kje so pokopavali svoje bližnje.

Pojdi na pot po 10 točkah mesta, kakršno je bilo od 1. do 6. stoletja. Vstopi v arheološka parka Emonska hiša, Zgodnjekrščansko središče in obišči Rimski zid, kjer te v zeleni oazi sredi mesta čakajo najlepše ostaline rimske Emone.

Načrtuj svoj obisk AP Emona in preveri odpiralni čas.
Vstopnice z zemljevidom in družinskim vodnikom za pot Po rimski Ljubljani so na voljo v Mestnem muzeju Ljubljane, Gosposka 15.

Odprto v poletnem času ob sobotah in nedeljah med 10.00 in 18.00. Park je zaprt od začetka meseca novembra do konca meseca aprila.

Odpiralni čas 27. april–5. maj 2019 in 1. julij–1. september 2019:
Torek–nedelja: 10.00–18.00

Odpiralni čas maj, junij, september in začetek oktobra 2019:
Sobote in nedelje: 10.00–18.00

Foto: Andrej Peunik/MGML, Matevž Paternoster/MGML in dokumentacija MGML

Zunanje povezave: Arheološki park Emona

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Muzej in galerije mesta Ljubljane:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid