2. Festival obrazne refleksoterapije

PROGRAM 2. FESTIVALA OBRAZNE REFLEKSOTERAPIJE SORENSENSISTEM TM

Z LONE SORENSEN IN NATAŠO KOS KRIŽMANČIČ

od 23. do 29. maja 2019


Obraz, naš zemljevid zdravja, lepote in dolgoživosti

Od 23. do 29. maja letos bo v Ljubljani pod vodstvom Nataše Kos Križmančič potekal že 2. Festival obrazne refleksoterapije. Tudi tokrat bo osrednja gostja festivala priznana danska refleksoterapevtka Lone Sorensen. Lani, na prvem festivalu obrazne refleksoterapije, smo poleg pestrega izobraževalnega in praktičnega programa praznovali 40. obletnico njenega profesionalnega dela. Letos pa bomo lahko prisluhnili številnim predavanjem, se v predfestivalskih dneh priključili nadaljevalnemu seminarju Tibetanske refleksne terapije vratu in glave, v sklopu samega festivala pa se naučili tehnik Očesne refleksne terapije in Refleksne terapije dlani.

Festival je namenjen strokovni in laični javnosti ter posameznikom, ki jih zanimajo inovativne naravne oblike zdravljenja in učinkovite metode za boljše počutje in kakovostno življenje.

Na predavanja otvoritvenega dne vabimo vse, ki iščete odgovore na številna vprašanja, povezana z lajšanjem simptomov naslednjih zdravstvenih težav ali avtodestruktivnih vedenj:

- revmatična obolenja,
- motnje hranjenja in samopoškodovalno vedenje pri  mladostnikih,
- mišična distrofija.

Obiskovalci bodo imeli možnost na lastni koži občutiti blagodejne učinke terapije.

Večerno predavanje Lone Sorensen o nevrodegenerativnih boleznih starostnikov in depresiji bo potekalo v prostorih Centra starejših Trnovo v Ljubljani. Izvedeli boste, kako lahko z refleksno terapijo pomagamo v primeru Alzheimerjeve in Parkinsonove bolezni in zakaj je depresija pogosta spremljevalka staranja.

PROGRAM 2. FESTIVALA OBRAZNE REFLEKSOTERAPIJE

Program vodi Nataša Kos Križmančič, vodja avtorizirane Šole obrazne refleksoterapije Sorensensistem TM

Četrtek, 23. in petek, 24. maj od 14.00 do 21.00 ure

SEMINAR TIBETANSKA REFLEKSNA TERAPIJA VRATU IN GLAVE TM – Modul 2

Tibetanska refleksoterapija vratu in glave je namenjen vsem, ki so uspešno zaključili prvi modul. Terapija se izvaja na zgornjem delu hrbta in glavi ter je učinkovita pri težavah kot so slaba drža, bolečine v vratnem delu hrbtenice, glavobol, mišična napetost, mišično skeletne bolečine, revmatična obolenja, fantomska bolečina manjkajočega uda, visok pritisk, glavobol, čir na želodcu, nespečnost, demenca, vrtoglavica, odrevenelost, hormonsko neravnovesje.

Predavala bo avtorica metode LONE SORENSEN. Na seminarju bo poskrbljeno za prevod v slovenski jezik. Prejeli boste skripta v slovenskem jeziku.
CENA: 450 € za zgodnje prijave in plačila do 10. maja 2019. Po tem datumu velja cena 500 €.

Sobota, 25. maj od 9.30 do 15.00 ure

OTVORITVENI DAN 2. FESTIVALA OBRAZNE REFLEKSOTERAPIJE, predavanja z LONE SORENSEN

REVMATIČNA OBOLENJA
Revmatičnih bolezni je več kot sto in se med seboj razlikujejo po simptomih, znakih, spremembah, bolezenskem dogajanju, diagnostiki in zdravljenju. Pri skoraj vseh so prisotne bolečine. Slišali bomo tudi, kako med sabo razlikovati različna revmatična obolenja in individualizirati načrt lajšanja spremljevalnih simptomov bolezni z refleksno terapijo.

MOTNJE HRANJENJA IN SAMOPOŠKODOVALNO VEDENJE PRI MLADOSTNIKIH
Prehod iz otroštva v mladostništvo je za številne mlade vir frustracij, negotovosti, stisk. Negativna čustva, ki se v njih nakopičijo, včasih zmorejo za kratek čas "sprostiti" le z destruktivnim vedenjem, od katerega je pogosto t.i. samopoškodovalno vedenje, skrajni ukrep za olajšanje hude čustvene stiske. Nekateri mladi skušajo občutek nadzora nad svojim nemirnim življenjem ustvariti s hrano, kar lahko vodi v anoreksijo, bulimijo in kompulzivno prenajedanje. Hrana tako postane sredstvo za reševanje čustvenih stisk. Z njimi naši otroci kričijo po pomoči.

MIŠIČNA DISTROFIJA
Mišične distrofije (MD) so skupina dednih, napredujočih, degenerativnih miopatij. Osnovna značilnost je postopno propadanje mišičnih vlaken. Propadlo mišično tkivo v mišici nadomešča vezivo in maščobno tkivo. Glede na način dedovanja in porazdeljenost mišične oslabelosti, razlikujemo več oblik mišičnih distrofij. Refleksna terapija ponuja naravno pomoč s stimulacijo živčevja, krvožilja, organov, mišičevja in energijskih poti v telesu.

Poskrbljeno bo za prevod v slovenski jezik.

Spremljevalni program otvoritvenega dne:

- obiskovalci bodo imeli možnost na lastni koži občutiti blagodejne učinke refleksne terapije,
- predstavili bomo primere dobre prakse certificiranih terapevtov Šole obrazne refleksoterapije Sorensensistem TM,
- neformalno druženje s predavateljico.


Lokacija: URŠKA, več kot plesna šola, Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

Prispevek za dogodek: 88€ za prijave in plačila do 20. maja 2019. Cena za kasnejše prijave in plačila je 99€.

Sobota, 25. od 17.00 do 21.00 ure in nedelja 26. maj od 10.00 do 18.00 ure

SEMINAR OČESNA REFLEKSNA TERAPIJA TM

Očesna refleksna terapija spodbudno deluje na vid in ravnovesje celotnega organizma. Pozitivno deluje pri številnih težavah z očmi, tudi pri zdravljenju degenerativne izgube vida. Metoda izhaja iz obrazne refleksoterapije™, ki se je izkazala za izjemno učinkovito terapevtsko metodo tudi pri težavah z vidom.  

Predavala bo avtorica metode LONE SORENSEN. Na seminarju bo poskrbljeno za prevod v slovenski jezik. Prejeli boste skripta v slovenskem jeziku.
CENA: 500 € za zgodnje prijave in plačila do 10. maja 2019. Po tem datumu velja cena 600 €.

Ponedeljek, 27. maj od 18.00 do 20.00 ure

VEČERNO PREDAVANJE: NEVRODEGENERATIVNE BOLEZNI STAROSTNIKOV IN DEPRESIJA

Ustanoviteljica mednarodnega Inštituta refleksne terapije Lone Sorensen bo predstavila metodologijo refleksne terapije za učinkovito pomoč starostnikom, ki se spopadajo z degenerativnimi boleznimi (Alzheimerjeva in druge vrste demence ter Parkinsonova bolezen) in depresijo ter kako družina, negovalno osebje in medicinski strokovnjaki lahko izkoristijo prednosti metode obrazne refleksoterapije pri vprašanjih, povezanih s preventivo in/ali zdravljenjem nevrodegenerativnih bolezni in depresije.

VSTOP PROST

Na predavanju bo poskrbljeno za prevod v slovenski jezik.

Lokacija: Center starejših Trnovo, Devinska ulica 1, Ljubljana

Parkirišče je brezplačno v garaži ali v okolici Centra starejših Trnovo.

Torek, 28. in sreda, 29. maj od 14.00 do 21.00 ure

SEMINAR NEVROLOŠKA REFLEKSNA TERAPIJA

DLANI TM

Dlan je mikrosistem in predstavlja celotno človeško telo. S stimulacijo refleksnih con in točk na dlani vplivamo na celotno telo. Izobraževanje je namenjeno vsem, ki se želijo seznaniti ali poglobiti svoje znanje iz refleksne terapije in profesionalcem na področju zdravljenja, manualnim terapevtom, kozmetičarkam, kiropraktikom in fizioterapevtom. Prednost metode je, da jo lahko izvajamo kjerkoli, tudi kot samopomoč.

CENA: 500 € za zgodnje prijave in plačila do 20. maja 2019. Po tem datumu velja cena 600 €.

Predavala bo avtorica metode LONE SORENSEN. Na seminarju bo poskrbljeno za prevod v slovenski jezik. Prejeli boste skripta v slovenskem jeziku.

Vabljeni!

Šola obrazne refleksoterapije Sorensensistem TM

Info: obrazna.refleksoterapija@gmail.com


2. Festival obrazne refleksoterapije organizira Šola obrazne refleksoterapije Sorensensistem TM pod vodstvom Nataše Kos Križmančič od 23. do 29. maja 2019 v Ljubljani.

PRIDRŽUJEMO SI PRAVICO DO SPREMEMBE VSEBINE PROGRAMA.

Zunanje povezave: Obrazna refleksoterapijaTemprana

Vir: Šola obrazne refleksoterapije Sorensensistem TM, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Šola obrazne refleksoterapije Sorensensistem TM:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid