DOGODEK ODPADE: Umberto Galimberti v Ljubljani

  • Kaj: Predstavitev knjige in pogovor z avtorjem
  • Kdaj: sreda, 24.4.2019 ob 19.00
  • Kje: Cankarjev dom, Ljubljana
  • Prireditelj: Modrijan založba
  • Vstopnina: 8 EUR oz. 6 EUR

GOSTOVANJE UMBERTA GALIMBERTIJA JE IZ ZDRAVSTVENIH RAZLOGOV ŽAL ODPOVEDANO. ZAENKRAT NITI NE NAČRTUJEMO NADOMESTNEGA DATUMA OBISKA.

Res nam je žal, saj smo se zelo veselili prijetnega večera, ki se nam je obetal. Vas pa lahko vsaj malo mogoče potolažimo z novico, da njegova knjiga Besedo imajo mladi izide 19. 4. 2019.

 

 

Ob izidu odmevne knjige Besedo imajo mladi bomo gostili uglednega italijanskega misleca, filozofa in psihologa Umberta Galimbertija.

Avtor v slovenščino že prevedenih uspešnic Miti našega časa, O ljubezni, Grozljivi gost: nihilizem in mladi se je v svoji najnovejši knjigi oprl na pisma mladih, ki jih je več kot dvajset let prejemal za svojo rubriko v prilogi tednika La Repubblica. Izbral je sedemdeset značilnih pisem zadnjih let in svoje odgovore nanje ter jih po problemskih sklopih razvrstil v devet poglavij. Besedo imajo mladi je vznemirljivo branje, ki nam odstre marsikatero skrivnost o mladih našega časa, morda žrtvovani, nikakor pa izgubljeni generaciji.

"Poslušajmo mlade," pravi Galimberti, "in se pogovarjajmo z njimi. Razumeli jih bomo bolje kot po branju ugotovitev psihologov, sociologov, učiteljev, vzgojiteljev, ki govorijo o njih." Galimberti je oster in kritičen, vendar ne moralizira, za stanje ne krivi mladih, temveč bralcu predstavi zagate mladih v širšem družbenem kontekstu.

Dogodek je namenjen mladim pa tudi staršem in pedagoškim delavcem, ki se vsakodnevno srečujete z mladimi ter jih skušate slišati in razumeti.

Z avtorjem se bo pogovarjala dr. Matejka Grgič.
Pogovor bo iz italijanščine tolmačen v slovenščino.

Vstopnice so na voljo na blagajni Cankarjevega doma.

Zunanje povezave: www.modrijan.si/

Vir: Modrijan založba, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Modrijan založba:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid