(Ne)finančno nagrajevanje učinkovito motiviranje

Kaj narediti, ko se finančna nagrada ne izplača in kaj, ko klasično motiviranje zaposlenih nima učinka?

(Ne)denarno nagrajevanje je tisti sprožilec, ki povzroči večjo motiviranost in zadovoljstvo, predvsem pa večjo učinkovitost zaposlenih. Vedno znova raziskave kažejo, da denar ni edini motivator. Tudi v podjetjih, kjer dodana vrednost omogoča višje plače, zaposleni še vedno niso pri delu zavzeti, če se pri delu z njimi ne upošteva zakonitosti naše preproste človeške narave. Zato je zmotno prepričanje, da če ni denarja, ni možnosti za doseganje višjih poslovnih rezultatov.

Velikokrat se v podjetjih ne zavedajo, da z izplačevanjem nepremišljenih nagrad dobesedno aktiviramo bombo, ki podjetju lahko naredi veliko škode. Kadroviki in vodje morajo vedeti kaj si zaposleni želi, kaj zaposleni pričakuje od njih, kakšen je po karakterju, kaj bi ga motiviralo, da bi bil pri delu čim bolj samostojen in učinkovit. Pri tem je potrebno upoštevati tudi različnost potreb posamezne generacije zaposlenih. 

Možgani naših zaposlenih in vseh nas, se kar naprej spopadajo z ocenjevanjem različnih spodbud. Te spodbude so lahko notranje ali zunanje. Vendar bo samo dovolj močna spodbuda izzvala akcijo. Vprašanje seveda je, katera spodbuda deluje pri določenem posamezniku.

Če vas zanima, kako zbuditi velikana v vaših zaposlenih, in kako ga nato nagrajevati, vas vabimo na delavnico, kjer boste izvedeli prav to.

Delavnico toplo  priporočamo za vsa podjetja in organizacije, ne glede na to, ali ste del gospodarske ali negospodrske dejavnosti, del javnega sektorja ali del državne uprave. Tisti, ki ste v vlogi vodij in tisti, ki kadre razvijate, se oborožite z vzvodi, ki vam bodo pomagali pri vašem lastnem delu. Rezultat bodo zadovoljni zaposleni in dobri rezultati. 

Kaj se boste naučili:

  • Uporabljati sisteme osvoboditve potencialov v posameznem zaposlenem
  • Uporabljati psihološke teste za nepsihologe
  • Ravnati z zahtevnimi ali težavnimi zaposlenimi
  • Odkrivati katere spodbude so boljše za posameznika, notranje ali zunanje

Predavala bo Nives Fortunat Šircelj, univ. dipl. psih..

Več informacij o dogodku in programu na prvi zunanji povezavi

Zunanje povezave: (Ne)finančno nagrajevanje - učinkovito motiviranje zaposlenihAgencija POTI - izobraževalna, svetovalna in založniška družba7 stebrov odličnosti kadrovske službe

Vir: Agencija POTI d.o.o., Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Agencija POTI d.o.o.:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid