Kombinacija agilnega in projektnega managementa

Učinkovita kombinacija najboljših metod agilnega in "klasičnega" projektnega managementa, ki so preizkušene v dinamičnem in razvijajočem poslovnem okolju.

Na tej praktični delavnici boste spoznali načrtovanje ter izvajanje projektov z uporabo kombinacije klasičnih in agilnih metod projektnega managementa. Poudarek delavnice je na prepoznavanju kriterijev, ki opredeljujejo ustreznost, učinkovitost in sprejemljivo stopnjo uporabe agilnega pristopa v kombinaciji s klasičnim projektnim managementom.

Vodenje projektov v dinamičnem in razvijajočem se poslovnem okolju zahteva uporabo ustreznih metod projektnega vodenja. V praksi ugotavljamo, da dosežemo najboljše učinke z uporabo kombiniranega pristopa, ki vsebujejo elemente procesno orientiranih metod in agilnega pristopa. Procesno orientirane metode projektnega vodenja zagotavljajo nadzor nad fazami projekta, enostavno planiranje, lažje obvladovanje tveganj in enostavno sledljivost. Hkrati pa so lahko toge in neučinkovite. Z uporabo agilnih metod povečamo možnosti uspeha predvsem pri izvajanju kompleksnih projektnih nalog.

Na delavnici je kot izhodišče uporabljena vodilna svetovna publikacija, vodnik za projektno vodenje PMBOK®. Izdaja jo Project Management Institute in je temeljni vir za učinkovito vodenje projektov v katerikoli panogi. Stalno se posodablja na način, da odraža najnovejše standarde projektnega vodenja in dobre prakse pri vodenju projektov zato v zadnji šesti izdaji vključuje tudi informacije o agilnih praksah.

Organizacija Project Management Institute ponuja strokovno certificiranje na podlagi strogih standardov in dobrih praks projektnega vodenja. Na voljo je več različnih mednarodno priznanih certifikacijskih programov. Predavatelj ima poleg bogatih praktičnih izkušenj opravljen tudi certifikacijski program Project Management Professional (PMP®) .

Predmet delavnice je tudi dinamično izvajanje projektov predvsem iz vidika obvladovanja sprememb in tveganj. S klasičnimi metodami projektnega vodenja se ohranja obseg na račun časa in stroškov. Z agilnim pristopom pa glede na potrebe naročnika v mejah planiranih stroškov in časa prilagajamo obseg. Uvajanje agilnega pristopa pomeni drugačno, zahtevnejše načrtovanje in bolj dinamično izvajanje. Usposobljenost in izkušenost projektnih vodij sta v tem primeru ključnega pomena.

Projektno dokumentacijo in življenjski cikel projekta z vidika klasičnega in agilnega projektnega managementa definira in standardizira ustrezna metodologija. Udeležba na delavnici je priložnost za razumevanje in izdelavo lastne poslovne metodologije projektnega managementa.

Predaval bo Zoran Korenjak.

Več informacij o dogodku in programu na prvi zunanji povezavi.

Zunanje povezave: Učinkovita kombinacija najboljših metod agilnega in "klasičnega" projektnega managementaAgencija POTI-izobraževalna, svetovalna in založniška družbaAkademija PROJEKTNEGA managementa - sistematično usposabljanje projektnih managerjev

Vir: Agencija POTI d.o.o., Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Agencija POTI d.o.o.:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid