Bluesland

  • Kaj: Festival
  • Kdaj: četrtek, 27.6.2019 od 14.00 do 0.00
  • Kje: Ljubljanski grad, Ljubljana
  • Prireditelj: ArtFest d.o.o.
  • Vstopnina: Od 69 eur (+ provizija) za dnevno vstopnico do 299 eur (+ provizija) za Premium paket

Nov blues festival v Ljubljani z mojstrskim line-upom!

 

Pred-poletno dogajanje v Ljubljani bo letos premierno obogatil nov festival Bluesland. Mednarodni blues festival bo potekal na Ljubljanskem gradu od četrtka, 27. junija, do sobote, 29. junija. Na treh večerih bodo nastopili Richie Kotzen, Ana Popovic, Eric Gales, Mike Sponza, Sven Hammond, Kirk Fletcher, Rosedale, Manu Lanvin, Laura Cox Band, Bad Notion, Tomislav Goluban Band, Shuffle Truffle in drugi. Poleg rednega programa Bluesland prinaša tudi ekskluzivne jam sessione z nastopajočimi izvajalci, ki bodo trajali pozno v noč v Jazz Clubu Grad. Festivalske in dnevne vstopnice ter paketi so že na voljo preko MH Shop.

Med nastopajočimi Richie Kotzen, Ana Popovic in Eric Gales!

Med nastopajočim prve edicije festivala Bluesland izstopa Richie Kotzen, ki je lansko leto nastopil na Warm Up eventu festivala MotörCity in razprodal Komuno v Kinu Šiška. Kotzen je eden najbolj zanimivih in vsestranskih kitaristov, deloval je tudi v sestavih Poison, Mr. Big in The Winery Dogs. Na festival prihaja tudi mojstrska kitaristka Ana Popovic, večkratna nominiranka za nagrado Blues Music Awards, katere albumi redno zasedajo najvišja mesta Billboardove blues lestvice. Na Blueslandu bo nastopil tudi Eric Gales, strasten, demonski virtuoz na kitari z neobičajno tehniko igranja (čeprav ni levičar 'narobe obrnjeno' kitaro igra z levo roko).

Poleg omenjenih na Bluesland prihajajo še Mike Sponza, eden od vodilnih evropskih blues glasbenikov, eden ob boljših blues kitaristov na svetu Kirk Fletcher, francoski blues in rock'n'roll kitarist Manu Lanvin, Laura Cox, ki je svetovno slavo dosegla s pomočjo spleta, a je svoj talent kmalu preselila na odre, kjer dokazuje, da tudi mlajše generacije rade sežejo po 'starih', težkih riffih. Ljubljanski grad pa bo gostil tudi zasedbe Sven Hammond, Bad Notion, Rosedale, Tomislav Goluban Band in Shuffle Truffle.

 

Line-up po dnevih:

Četrtek, 27.6.2019: Ana Popovic, Mike Sponza, Manu Lanvin, Bad Notion

Petek, 28.6.2019: Richie Kotzen, Sven Hammond, Laura Cox Band, Tomislav Goluban Band

Sobota, 29.6.2019: Eric Gales, Kirk Fletcher, Rosedale, Shuffle Truffle

Vir: ArtFest d.o.o., Napovednik.com

Zemljevid