Tečaj-delavnica polstenja, filcanja

 


 Na tečaj ste vabljeni tako začetniki kot tisti, ki že imajo izkušnje s polstenjem.
 
Polstenje je prijetna rokodelska aktivnost, ki se je lahko vsak nauči in jo uporablja pri domačem ustvarjanj. Izdelki iz polsti so lahko lepo darilo, uporabni kos oblačila, torbica ali, če smo vztrajni, tudi preproga. Polsteni izdelki nas varujejo pred vročino ali mrazom in so naravi prijazni.
 
 
Na začetnem tečaju se boste spoznali in lahko preizkusili v obeh tehnikah polstenja, mokrem in suhem. V tehniki suhega polstenja boste s posebno iglico ustvarili ježka ali palčka, v tehniki mokrega polstenja bo nastala ravna površina, žogica, kroglice za ogrlico in broška. Vsi ti izdelki so osnova za nadaljne ukvarjanje s tehniko polstenja. Možno se je odločiti tudi za le eno od tehnik.
 
Na nadaljevalnem tečaju lahko izdelujete copate, klobuke, baretke, torbe, nakit in šale v kombinaciji s svilo ter vile ali kompleksnejše živali v suhi tehniki. Za copate in večje torbe potrebujete več časa, zato traja tečaj 6 ur.
 
Tečaje v KUD Sredina organiziramo in vodimo že dvanajstoo leto. Tečaje mokrega polstenja vodi Alja Venturini, mojstrica polstenja, katere izdelki nosijo znamko slovenske domače in umetnostene obrti. Tečaje suhega polstenja pa mojster Primož Kočar.
 
Na tečaj se lahko prijavi največ 6 udeležencev. 
 

 
V vseh cenah sta vključena material in vodenje. Cena tečajev je od 60-80€, 4 urni začetni in nadaljevalni tečaj 60 €, 6 urni 80 €.
 
Vsi tečaji bodo potekali v KUD Sredina, na Vidovdanski 2 v Ljubljani.
 
Informacije in prijave:
Alja Venturini, 040 298 723 ali alja.venturini@sredina.org
 
Možno se je tudi dogovoriti za tečaje ob drugih terminih in drugačnem obsegu, lahko pa pridemo tudi v vaš kraj ali na prireditev. Podobne tečaje prirejamo tudi v ustanovah in podjetjih ter osnovnih in srednjih šolah.
 
Fotografija je posneta na tečaju polstenja v Kud Sredina.

 

Vir: KUD Sredina, Napovednik.com

Zemljevid