Nevladniki in politika - evropske rešitve z evropo

  • Kaj: Okrogla miza
  • Kdaj: nedelja, 17.3.2019 od 10.30 do 13.30
  • Kje: Poligon - kreativni center, Tobačna ulica 5
  • Prireditelj: Povežimo.se
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Vodilna kandidatka Evropskih zelenih na prihajajočih volitvah, Ska Keller bo na okrogli mizi o izzivih nevladništva v Evropi in Sloveniji s predsednico društva Ekologi brez meja, Uršo Zgojznik in nekaterimi drugimi nevladniki razpravljala o odnosu med civilno družbo in političnimi odločevalci.

Številni primeri na nacionalni in mednarodni ravni kažejo na trajne posledice odsotnosti komunikacije med politiko in civilno družbo v Sloveniji. Hkrati postaja jasno, da sodobne izzive lahko rešujemo le z integracijo državnih in nevladnih struktur.

Evroposlanka bo s predstavnicami in predstavniki slovenske nevladne skupnosti načela vprašanja, kako zgraditi pošten, učinkovit in transparenten odnos med civilno družbo in političnimi odločevalci, kako zagotoviti, da civilna družba sploh lahko svobodno deluje ter kako zajeziti trend, ki civilno družbo označuje kot nasprotnike napredka.

Gosti: Ska Keller (evroposlanka in vodilna kandidatka Evropskih zelenih), Urša Zgojznik (predsednica društva Ekologi brez meja), Simon Delakorda (ustanovitelj Inštituta za elektronsko participacijo), Andrej Gnezda (član nevladne organizacije Umanotera), predstavnik na področju varovanja človekovih pravic.

Vir: Povežimo.se, Napovednik.com