Petra Draškovič Pelc: Kočevsko

Petra Draškovič Pelc je štajerka, ki si je za svoj brlog izbrala Kočevsko in ki ji ob misli na doživetja prostrane divjine Aljaske srce še vedno zaigra. Obožuje tišino, mir in svetlobo divjih, nedotaknjenih krajev, kot tudi neokrnjene predele domačega kočevskega prostora in Slovenije. Navdušena popotnica, radovedna občudovalka narave, turistična vodnica, avtorica številnih prispevkov doma in v tujini ter doktorica biomedicinskih znanosti, ki je svoje poslanstvo našla v (naravoslovni) fotografiji. Skozi svoje delo v okviru ARS NATURAE skuša izraziti ljubezen do narave in njenega ohranjanja.

 Kočevsko vedno deluje skrivnostno, morda zaradi svoje pestre zgodovine in zaprtosti kot območja med 2. svetovno vojno in po njej, pa tudi zaradi gozdov in vsega živega, kar je del tega. Medved, volk, ris – velike zveri, ki nam burijo domišljijo, so tukaj doma, a živijo v glavnem prikrito življenje in le redko prekrižajo pot človeku. Čeprav je to dežela, ki jo skoraj vedno povezujemo z medvedom, boste tukaj odkrili še marsikaj lepega: od žuborečih potokov, ki napajajo reko Kolpo, do čudovitih razgledišč, ki jemljejo dih ob prepadnih stenah ali bogastvu naravnih gozdov. Prisluhnite jim in se podajte na pot odkrivanja lepot divjine Kočevskega z nami.

Po predavanju sledi nočni pohod na Nanos ob 20:00 uri. Ščip bo tokrat šest dni po pohodu. Tradicionalni redni pohodi so v petek, do šest dni pred polno luno ali na dan ob polni luni od septembra do maja.

Vir: Dušan Pavlica, Napovednik.com

Zemljevid