FFF : Knjiga slik (Le livre d'image)

V okviru 8. Festival frankofonskega filma bo na ogled od 18. do 24. 3. osem odličnih celovečernih filmov, ki jih bo predstavilo 10 držav v Kinodvoru in Slovenski kinoteki!


Na vrsti je švicarski film:                             

ČETRTEK, 21. 3. ob 20.00 - Kinoteka

KNJIGA SLIK (Le livre d'image)
Jean-Luc Godard, Švica, 2018, 84’, v fr. s sl. p

Se še spomnite, kako smo dolgo tega urili svoje misli? Navadno smo začeli s sanjami. Spraševali smo se, kako se lahko v popolni temi v nas pojavijo tako intenzivne barve. Z mehkim, tihim glasom. Ki je govoril velike stvari. Presenetljive, globoke in natančne reči. Podobe in besede. Kot nočna mora, zapisana na nevihtni večer. Pod zahodnimi očmi. Izgubljeni raji. Vojna je tu.

Jean-Luc Godard nas skozi kalejdoskopsko zaporedje filmskih fragmentov popelje v kriptičen razmislek o stanju sodobnega sveta.


8. FESTIVAL FRANKOFONSKEGA FILMA (FFF) 
20. marca praznujejo povsod po svetu mednarodni dan frankofonije: države, katerim je skupen francoski jezik, izkažejo svojo odločenost za skupno delovanje v službi miru, sodelovanja, solidarnosti, trajnostnega razvoja in medkulturnega dialoga.

To so vrednote, ki jih zagovarja 88 držav oz. vlad članic Mednarodne organizacije za frankofonijo.

Slovenija ima v organizaciji status opazovalke od leta 1999. Vsako leto praznuje dan frankofonije tako, da se pridruži državam članicam Mednarodne organizacije za frankofonijo, ki imajo predstavništva v Sloveniji in gosti Festival frankofonskega filma, ki bo v letu 2018 doživel 7. izdajo.

Festival želi odražati raznolikost držav organizatork: predvajani filmi so v jezikih držav članic, a je v vseh čutiti namen, da obeležijo svojo pripadnost gibanju.

Letos sodelujejo: Albanija, Avstrija, Belgija, Egipt, Francija, Hrvaška, Kanada, Romunija, Slovenija in Švica. Dogodek je bil pripravljen v sodelovanju s Kinodvorom, Slovensko kinoteko in Francoskim inštitutom v Sloveniji.

Naš sponzor je frankofonski televizijski kanal: TV5MONDE

 

Zunanje povezave: KinodvorSlovenska kinotekaFrancoski inštitut v Sloveniji

Vir: Francoski inštitut v Sloveniji, Napovednik.com

Video

Zemljevid