LARP - Čistka na Barjanskem I

  • Kaj: Kulturna prireditev
  • Kdaj: sobota, 16.3.2019 od 10.00 do 17.00
  • Kje: Gajniče 17, 1293 Grosuplje, Slovenija
  • Prireditelj: LARP Slovenija
  • Vstopnina: 10

Vabljeni na prvi LARP v letošnji sezoni Čistka na Barjanskem. Piše se leto 299 4. veka in po vsej Belesiji se dogajajo nenavadne stvari. Ne gre za magična bitja, ki jih popotniki redno srečujejo, ali za mistične rituale v gozdovih, niti ne za krvave spore mogočnih, ki si izmenjujejo prestole. Ne, vse to je vsakomur poznano že od malih nog, nenavaden pa je občutek globokega nemira, ki se počasi, a vztrajno, širi po vseh kotičkih Belesije in teži duše prebivalcev.
In Time
Dva meseca sta minila odkar je Belesijo pretresla magična katastrofa na jugu Jezernega. Dogajanje se je sicer že izpelo, iskanje krivca in širjenje raznokaterih govoric pa se je šele dobro začelo.
Prebivalci Belesije v nemiru živijo dalje in nastopila je pomlad, ki je znana po preporodu in mnogi si obetajo boljše novice. V tem času se po Belesiji zvrstijo številna praznovanja ob pomladnem enakonočju, kjer slavijo moč boginje Žive.
Eno takšnih slavij poteka tudi v grofiji Barjansko, nedaleč od meje z Jezernim.
Barjansko je zagotovo ena izmed bolj zanimivih grofij Belesije in tako vredno obiska. Barjanski grof Ulrik namreč prisilno goji kult Bele gospe in tudi na tokratnem slavju je bilo prebivalcem zapovedano, da je boginja Živa pravzaprav le pomladno obličje Bele gospe. Poleg negodovanja prebivalcev grofu preglavice vedno pogosteje povzročajo tudi Pijavke, odporniška skupina, ki mu greni življenje na vsakem koraku.
Tokratna pomlad je še posebej slavnostna, ker na grofovskem dvoru poteka tudi poroka ene izmed hčera. Poročno slavje je žal rezervirano le za peščico pomembnih gostov, vseeno pa lahko na spomladanskem praznovanju pričakujemo obisk kakšnega lokalnega veljaka. Kot se spodobi pa bodo lokalne kašče izpraznjene in postavljene na mizo! Takšni dogodki so tako odlična priložnost za dober obrok, izmenjavo govoric in pridobivanje novih poznanstev. Marsikdo si namreč želi izvedeti čim več o magičnem dogodku v Jezernem, domačini pa gotovo vedo marsikaj sočnega tudi o Pijavkah in grofu Barjanskemu.
___________________________________________________
Out Time
PRIJAVA
Če se želiš udeležiti dogodka, je potrebno izpolniti prijavnico, ki jo najdeš na spodnji povezavi. Rok za prijavo je sreda, 13. marec.

Vsak udeleženec mora imeti svojega mentorja. Če ga še nimaš, nas čimprej kontaktiraj.
Dogodek je namenjen osebam starejšim od 16 let. Mladoletne osebe naj s seboj prinesejo tudi natisnjen in izpolnjen naslednji obrazec:
Se še nikoli nisi udeležil/a LARPa?
Ne skrbi! Prvi korak je, da prideš na eno izmed naših mesečnih srečanj (naslednje bo 3. marca), kjer se bomo ob pijači skupaj bolje spoznali in ti predstavili LARP. Za vse ostale informacije pa nam lahko že pred tem pošlješ PM na naš Facebook profil ali email na larp.slo@gmail.com.
ZBOR
Zbor je na lokaciji dogodka ob 10.00.
GM KONTAKT - pošlji PM na naš Facebook profil.
HRANA, PIJAČA IN PRISPEVKI
Pobirali bomo prispevke 10€/osebo (15€ za tiste, ki ne bodo oddali prijave). Hrano in pijačo priskrbimo mi, vendar priporočamo, da si vsak prinese še nekaj lastne vode!
IZPOSOJA KOSTUMOV IN OPREME
Če si začetnik ali pa bi si enostavno rad nekaj sposodil, imamo zate na voljo društvene kostume in opremo, ki jo ponujamo po simbolični ceni. Galerijo najdeš na:
- LARP pravila in razpredelnica sposobnosti:
- Podatki in zgodba:
- Zemljevid Belesije:
Če želiš izvedeti več ali imaš vprašanja, obišči našo spletno stran ALI nas kontaktiraj preko PM oz. na e-mail: larp.slo@gmail.com

Vir: LARP Slovenija, Napovednik.com