DIY delavnica: Izdelaj si zvočnik

Na delavnici si bomo sami izdelali 7-vatni aktivni zvočnik z baterijskim napajanjem, ki ga boste lahko uporabljali kot prenosni zvočnik za predvajanje glasbe ali pa kot zvočnik in predojačevalec za instrumente.

Spoznali se bomo z osnovnimi elementi električnih vezij, njihovimi funkcijami in se naučili spajkanja. Vse skupaj bomo vgradili tudi v ohišje, tako da bo rezultat delavnice popolnoma uporaben zvočnik.


Narmej Grager Lutarič (GragerAudio) je poklicni elektrotehnik in elektronik. Že od osnovne šole, vse do srednje in še danes entuziastično raziskuje električne pojave in njihovo uporabnost. V različnih delavnicah doma in v Fürstovi hiši se ukvarja s popravili in gradnjo elektronske opreme, zelo ga zanima elektro-akustika ter tudi samo akustika, popravlja namreč tudi akustična glasbila, ozvočuje v Fürstovi hiši in je na splošno zainteresiran v deljenje znanja za namen, da se ljudje opolnomočijo in popravijo ali naredijo stvari sami.

Delavnica je namenjena udeležencem, starejšim od 12 let.
Delavnica bo potekala v petek, 15. 3., od 16.00 do 20.00, in v soboto, 16. 3., od 10.00 do 14.00. Udeležba je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava. Prijave na cid@cid.si ali na spletni strani CID-a.

Vir: Center interesnih dejavnosti Ptuj, Napovednik.com

Zemljevid