Morcheeba

Po lanskoletni "zmagoslavni vrnitvi" (Dnevnik) se v Ljubljano vračata svetovno znana britanska trip-hop pionirja Morcheeba! Karizmatična pevka Skye Edwards in psihedelični kitarist Ross Godfrey nam bosta predstavila pregled svoje obsežne diskografije, od klasičnih hitov, kot je "Rome Wasn't Built In A Day", do svežega materiala z lanske devete plošče.

Zasedba Morcheeba, takrat še z Godfreyjevim bratom Paulom, je nastala v sredini devetdesetih let prejšnjega stoletja. Kombinacija ležernega trip-hopa, soulovske čutnosti in psihedeličnih kitarskih poudarkov je hitro osvojila tako kritike kot poslušalce, komadi, kot so "Rome Wasn't Built In A Day", "Trigger Hippie" in "Love Is Rare" pa so hitro postali stalnica tudi na radijskih postajah. Uspehu je sledilo nemirno obdobje kadrovskih menjav, odhodov in prihodov, a dandanes se zdi zasedba bolj čvrsta kot kadarkoli. Bend, ki je do sedaj prodal že več kot deset milijonov izvodov albumov, se je z izjemno kilometrino uveljavil tudi kot koncertna velesila. Kot smo se v Sloveniji lahko prepričali npr. na festivalih FUKSi in Schengenfest, bend v živo poskrbi za odličen nastop in glasbeno zabavo, ki tudi po zaslugi neverjetnega glasu Edwards zlepa ne uide iz spomina. Maja v Šiški! Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si. Organizacija: Kino Šiška.

Zunanje povezave: www.kinosiska.si/dogodek/morcheeba/za_fene_thievery-corporation-lamb-massive-attack/Morcheebawww.youtube.com/watch?vflgjxbl6g8owww.youtube.com/watch?v7umgh3khhzmMojekarte.si

Vir: Center urbane kulture Kino Šiška, Napovednik.com

Zemljevid