Liniker E Os Caramelows

35. Druga godba prinaša šestnajst koncertov izvajalcev iz enajstih držav štirih celin. Glavnina programa bo potekala v zgoščenih treh dneh festivala v Kinu Šiška in na dveh prizoriščih v Mariboru, tudi v letnem avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor, kjer se bo festival zaključil.

Izjemno bogata bo tudi aktualna glasbena ponudba iz Velike Britanije. Med drugim bomo spoznali vročo jazz-groove zasedbo Ill Considered ter vzpenjajočo se trobentačico Lauro Jurd z bendom Dinosaur. Članica Dinosaura je tudi basistka Ruth Goller, ki je na Drugi godbi že nastopila v zasedbah Melt Yourself Down in Rokie Traore. In kaj prihaja izza Atlantika? Nihče drug kot kitarist in skladatelj Yonatan Gat, ki ga je revija Village Voice leta 2013 razglasila za najbojšega kitaristra v New Yorku. Njegov koncert bo prava poslastica tudi za fene zasedbe Swans ‒ Gata bo na odru spremljal basist skupine ‒ in izvirne ljudske glasbe severno- in južnoameriških staroselcev. Če kdo meni, da bo zabave premalo, bo za to poskrbela še zasedba Liniker e os Caramelows s samosvojo različico brazilskega funka soula ter s karizmatično pevko Liniker. Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si. Organizacija: Druga godba v koprodukciji s Kinom Šiška.

Zunanje povezave: www.youtube.com/watch?vhwkwbnxfd-owww.youtube.com/watch?vsiox056cx-cwww.youtube.com/watch?vdjk4reybzfewww.youtube.com/watch?v0jimpnbklsmMojekarte.siDruga godba

Vir: Center urbane kulture Kino Šiška, Napovednik.com

Zemljevid