Feministični manifest s petnajstimi predlogi

Vabljeni na dogodek posvečen branju Feminističnega manifesta s petnajstimi predlogi nigerijske pisateljice Chimamande Ngozi Adichie, ki velja za eno najprepoznavnejših sodobnih afriških pisateljic in najodmevnejših feminističnih glasov.

Dogodek bo osnovan na podlagi knjižice Dear Ijeawele, or A Feminist Manifesto in Fifteen Suggestions (2017), ki je nastala na podlagi korespondence med pisateljico in njeno prijateljico ter odgovarja na vprašanje, kako vzgajati deklice v bodoče feministke, pri čemer v ospredje postavlja veliko bolj aktualno dilemo, in sicer, kaj pomeni biti ženska v današnji družbi.

Prijave na dogodek zbiramo na gacic.aleksandra3@gmail.com

Vabljeni na 19. dogodek v sklopu serije
____

Serija predavanj in pogovorov o afriški literaturi s poznavalci afrikanistike, ki se bodo na Vodnikovi domačiji zvrstili med septembrom 2018 in majem 2019, postavlja literarno ustvarjalnost afriških pisateljev v središče razpravljanja ob aktualnih vprašanjih in ji daje primeren kulturni ter literarni okvir. Vsebinsko, ideološko in estetsko raznolikost afriške literarne fikcije bomo na srečanjih spoznavali skozi nabor klasičnih in sodobnih del afriških avtorjev.
____

Serijo pripravlja in moderira Aleksandra Gačić.

Vir: Divja misel, Napovednik.com

Zemljevid