Mala šola zdravja

  • Kaj: 3 - mesečno izobraževanje, aromaterapija, refleksoterapija
  • Kdaj: torek, 19.3.2019 od 17.00 do 21.00
  • Kje: Brnčičeva 21, Ljubljana
  • Prireditelj: Naravni Kotiček
  • Vstopnina: Redna cena 330 EUR, enkratni znesek 10% popust 297 EUR, 2 obroka 313,5 EUR

Mala šola zdravja je oblikovana z namenom združevanja dveh komplementarnih področij: aromaterapije in refleksoterapije. Obe metodi nam omogočata vzdrževanje dobrega zdravstvenega stanja in nam dajeta orodja za samopomoč pri številnih vsakodnevnih težavah. Na šoli združujemo uporabna znanja iz aromaterapije in uporabe eteričnih olj ter vas naučimo veščin izvajanja refleksne samomasaže.

Program je novost v domačem in širšem okolju, saj ponuja edinstven (celostni) pristop. Aromaterapevtski izdelki in refleksna stimulacija delujejo sinergično in tako potencirajo terapevtski učinek

1. Modul: Detoksikacija za boljše počutje (19.3.)

Detoksikacija je proces, ki ga naše telo na dnevni ravni sicer opravlja samo. Vendar pa živimo v okolju, ki je obremenjeno s polutanti, hrana in (konvencionalna) kozmetika sta polni zdravju škodljivih snovi, kapljo čez rob pa doda še vsakodnevni stres. In s časoma naše telo več kot toliko "škode" ne zmore več popraviti, zato je pomembno, da mu pri procesih razstrupljanja pomagamo.

1. del: Refleksoterapija

Najprej bomo spoznali kaj refleksoterapija je in kako deluje. Ker je poudarek na praktični izvedbi, se bomo kmalu lotili praktičnega dela – izvajanja refleksne samomasaže.

S stimulacijo refleksnih točk na obrazu, dlaneh in stopalih lahko učinkovito delujemo na limfni sistem in s tem spodbudimo čiščenje telesa. Detoksikacija je tudi prvi korak k dobremu imunskemu sistemu. Z nežnimi ritmičnimi stimulacijami refleksnih točk učinkovito pospešimo presnovo  in tako dosežemo hitrejše izločanje odpadnih snovi in odvečne tekočine iz telesa. Z rednim izvajanjem samomasaže bo vaša koža čistejša, lepšega in enakomernega tona, z delovanjem na akupresurne točke pa bo vaša presnova optimalna in počutje odlično. Prejeli boste uporabne skice, ki vam bodo v pomoč pri vsakodnevni skrbi za svoje zdravje.

2. del: Aromaterapija

V sklopu aromaterapije boste spoznali eterična olja, ki so na področju razstrupljanja še posebej močna. Podrobno si bomo ogledali njihovo delovanje in varno uporabo. Detoksikacija z eteričnimi olji je lahko enostavna, a hkrati zelo učinkovita. Z njihovo pomočjo pospešimo pretok limfe in izboljšamo prekrvavitev, vplivamo na izločanje toksinov v telesu in posledično na boljše stanje organizma. Vse skupaj pa se odraža tudi v lepšem videzu kože tako na obrazu kot telesu.

Praktični del:

Po teoretičnem delu bomo izdelali tudi 2 terapevtska izdelka, ki bosta v kombinaciji z refleksoterapijo poskrbela za vaše zdravje in boljše počutje ter potenciranje delovanja.

 

2. Modul: Koncentracija in spomin (16.4.)

Marsikomu izmed nas včasih (ali redno) ponagajata koncentracija in spomin. Ker se bomo aprila počasi približevali koncu šolskega leta, bo prišla tematika o koncentraciji in izboljšanju spomina še kako prav. Šolarji se bodo v šoli borili za zadnje ocene in izboljšanje učnega uspeha, študente bo čakalo izpitno obdobje, v službah pa se bodo zaključevali zadnji projekti pred dopusti. Ker nam pogosto po celem letu napornega dela že malce zmanjkuje volje in razmišljamo samo še o počitniških dneh, nam bodo tehnike za izboljšanje koncentracije vsekakor koristile. Uporabljajo jih tako odrasli, kot tudi otroci.

1. del: Refleksoterapija – teorija in praksa

Najprej bomo spoznali kaj refleksoterapija je in kako deluje. Ker je poudarek na praktični izvedbi, se bomo kmalu lotili praktičnega dela – izvajanja refleksne samomasaže.

Za koncentracijo in spomin je odgovoren temporalni reženj možganov. S stimulacijo določenih refleksnih točk na obrazu in stopalih lahko učinkovito delujemo na temporalni možganski reženj, izboljšamo svoje mentalne sposobnosti, prebudimo um ter izboljšamo koncentracijo in spomin. Prejeli boste uporabne skice, ki vam bodo v pomoč pri vsakodnevni skrbi za svoje zdravje.

2. del: Aromaterapija – teorija in praksa

Koncentracija in spomin sta področji, pri katerih si lahko učinkovito pomagamo tudi z aromaterapijo. Eterična olja lahko stimulirajo možganske funkcije, nas ohranjajo budne in fokusirane. Vendar pa se bomo obravnave tematike lotili celostno, saj je pogosto težava s slabo koncentracijo in spominom tudi v preobremenjenosti in stresu. V tem primeru bo izbor eteričnih olj popolnoma drugačen in "klasična" eterična olja za spomin ne bodo učinkovita. Pomembno je, da znamo problematiko pravilno prepoznati in osebi ponuditi primerno pomoč glede na izvor težave.

Praktični del:

Po teoretičnem delu bomo izdelali tudi 2 terapevtska izdelka, ki bosta v kombinaciji z refleksoterapijo poskrbela za vaše zdravje in boljše počutje ter potenciranje delovanja.

 

3. Modul: Zdrav imunski sistem (11.6.)

Morda se vam na prvi pogled zdi, da tematika nekako ni ravno primerna za poletje. Vendar pa boste po delavnici videli, da temu vsekakor ni tako. Zdrav imunski sistem je osnova za naše zdravje in dobro počutje. Pogosto se lotevamo podpore našemu organizmu šele v jesenskih ali zimskih mesecih, ko so na pohodu številne okužbe, vendar pa je takrat že prepozno. Za imunski sistem je potrebno skrbeti skozi celo leto in kar smo posejali spomladi in čez poletje, bomo želi jeseni in pozimi. Zato bodo prihajajoči meseci pravi za ukvarjanje s svojim telesom.

Drug razlog za to, da bomo to tematiko v sklopu šole obravnavali zadnjo, pa je dejstvo, da ogromno ljudi zboli ravno na počitnicah/dopustu. Nivo stresnih hormonov, ki so nas "držali gor" več mesecev ali morda kar celo leto, na dopustu upade, saj se končno sprostimo. In pogosto pride "za nami" vse, pred čemer smo prej uspešno bežali. Kako torej ohraniti zdrav imunski sistem skozi vse leto?

1. del: Refleksoterapija

Najprej bomo spoznali kaj refleksoterapija je in kako deluje. Ker je poudarek na praktični izvedbi, se bomo kmalu lotili praktičnega dela – izvajanja refleksne samomasaže.

S stimulacijo refleksnih točk na obrazu, dlaneh in stopalih je možno ohraniti in izboljšati naš imunski sistem. Na delavnici boste izvedeli kateri predeli na telesu so odzivni, ko želimo obnoviti naravno obrambno moč svojega telesa. Prejeli boste uporabne skice, ki vam bodo v pomoč pri vsakodnevni skrbi za svoje zdravje.

2. del: Aromaterapija

Eterična olja so v boju proti mikroorganizmom izredno močna. En izmed najpogostejših namenov, ko posegamo po eteričnih oljih, je ravno uporaba v času prehladov, grip in drugih okužb. Vendar pa smo takrat že pozni, za imunski sistem je potrebno poskrbeti že prej. Ker je oslabljen imunski sistem pogosto posledica prekomernega stresa, bomo nekaj časa posvetili tudi tej tematiki. Pogledali si bomo kako pravilno in varno uporabljati eterična olja za dolgoročno podporo našemu organizmu.

Praktični del:

Po teoretičnem delu bomo izdelali tudi 2 terapevtska izdelka, ki bosta v kombinaciji z refleksoterapijo poskrbela za vaše zdravje in boljše počutje ter potenciranje delovanja.


 

Šolo vodiva Inka Plauštajner Gerkšič, mednarodno certificirana aromaterapevtka in dermaestetik ter Nataša Kos Križmančič, certificirana refleksoterapevtka in vodja Šole obrazne refleksoterapije Sorensensenmetod™. Za vas sva združili bogato znanje in dolgoletne izkušnje ter vam pripravili sklop delavnic za izboljšanje zdravja in počutja.

Vsak izmed modulov je zasnovan kot posamezna delavnica, ki je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. Z obiskom celotne Male šole zdravja dobite globlji vpogled in boljše razumevanje tako aromaterapije kot tudi refleksoterapije, vseeno pa se lahko udeležite tudi samo posamezne delavnice.

PRIJAVE: Prijavnica in podrobnosti o Mali šoli zdravja so na spletni strani Naravnega Kotička.

 

PRIJAVE ZBIRAMO DOKLER SE PROSTA MESTA NE ZAPOLNIJO, OZ. NAJKASNEJE DO 19.3.2019!

 

TERMINSKI PLAN

DATUMI: 19.3., 16.4. in 11.6.2019

URA: od 17h do 21h z vmesnim 15 min odmorom.

OPOMBA: Vsi datumi so torki.

LOKACIJA: Brnčičeva 21, Ljubljana

 

NALOŽBA V ZNANJE:

Cena posameznega modula: 110 €

Redna cena celotnega izobraževanja: 330 €

Plačilo v enkratnem znesku (10% popusta): 297 €

Plačilo v dveh obrokih (5% popusta): 313,5 €

 

Mala šola zdravja  je zaradi individualnega dela namenjena manjšemu številu udeležencev, zato pohitite s prijavo in si zagotovite svoje mesto.

Veselim se srečanja z vami na novi delavnici, kjer boste pridobile veščino nudenja pomoči sebi in družinskim članom z refleksoterapijo in aromaterapijo. :)

Zunanje povezave: Več o programuUrnik delavnic

Vir: Naravni Kotiček, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Naravni Kotiček:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid