(NOVO) Umetnost vodenja sodelavcev z vprašanji

V petem stoletju pred našim štetjem je grški filozof Socrat pričel z metodo učenja v kateri je postavljal enostavna vprašanja, ki so ljudi prisila v to, da so priznali to, česar niso vedeli.  

 V današnjem času je umetnost vodenja sodelavcev v tem, da jih znate pravilno motivirati. Za to pa jih je potrebno poznati. Spoznate pa jih tako, da jim postavljate vprašanja. S postavljanjem pravih vprašanj boste tako o njih izvedeli ključne stvari, ki vam bodo pomagale pri usmerjanju vaših sodelavcev v različnih situacijah v katerih se boste z njimi znašli.  

Drugače se nam kar hitro zgodi, da nas naši sodelavci ne razumejo tako kot bi mi želeli. Saj je vsakdo od nas edinstvena oseba in stvari, ki jih vi poveste, vaši sodelavci filtrirajo skozi njihov sistem vrednot, ki pa je je popolnoma drugačen od vašega. Zaradi česar tudi to kar vi poveste razumejo popolnoma drugače in ena izmed ključnih napak, ki se pojavlja je ta, da mislimo, da nas drugi razumejo tako kot mi mislimo, da nas razumejo.

Umetnost učinkovite komunikacije je v tem, da sogovornika prepričamo z njegovimi lastnimi argumenti, ne pa z vašimi. To pa lahko dosežete s pravilnim postavljanjem vprašanj.  

Kaj pa, ko se vi znajdete v vlogi izpraševalca:

  • ali veste kako pravilno odgovoriti na vprašanje?
  • ali poznate ključna pravila odgovarjanja na vprašanj?
  • ali se znati izviti iz vprašanj ko želi nekdo manipulirati z vami?  

Vse to in še več boste izvedeli na praktični delavnici, ki vam bo odprla vpogled v novo poglavje vaših zmožnosti vodenja in vplivanja na ljudi.  

Zakaj sploh spraševati?

  • obvladovanje samega sebe z vprašanji,
  • vodenje sodelavcev z vprašanji.  

Darilo za udeležence

Dobili boste tudi priročnik vprašanj s primeri uporabe v različnih situacijah v katerih se lahko kot vodja znajdete. V priročniku boste dobili tudi informacijo v katerih situacijah uporabiti katere vrste vprašanj in na kakšen način.

Predaval bo mag. Peter Babarovič.

Več informacij o dogodku in programu na prvi zunanji povezavi.

Zunanje povezave: Umetnost VODENJA SODELAVCEV s postavljanjem vprašanjAgencija POTI-izobraževalna, svetovalna in založniška družbaV praksi učinkovit "TIME MANAGEMENT" uspešno dosezite zastavljene cilje

Vir: Agencija POTI d.o.o., Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Agencija POTI d.o.o.:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid