Mala šola zdravja - modul 2: Koncentracija, spomin

  • Kaj: Refleksoterapija, aromaterapija
  • Kdaj: torek, 16.4.2019 od 17.00 do 21.00
  • Kje: Brnčičeva 21, Ljubljana
  • Prireditelj: Naravni Kotiček
  • Vstopnina: 110 EUR

Mala šola zdravja – modul 2: Koncentracija in spomin

Marsikomu izmed nas včasih (ali redno) ponagajata koncentracija in spomin. Ker se bomo aprila počasi približevali koncu šolskega leta, bo prišla tematika o koncentraciji in izboljšanju spomina še kako prav. Šolarji se bodo v šoli borili za zadnje ocene in izboljšanje učnega uspeha, študente bo čakalo izpitno obdobje, v službah pa se bodo zaključevali zadnji projekti pred dopusti. Ker nam pogosto po celem letu napornega dela že malce zmanjkuje volje in razmišljamo samo še o počitniških dneh, nam bodo tehnike za izboljšanje koncentracije vsekakor koristile. Uporabljajo jih tako odrasli, kot tudi otroci.

O Mali šoli zdravja

Mala šola zdravja je bila oblikovana z namenom združevanja dveh komplementarnih področij, ki se med seboj odlično povezujeta: aromaterapije in refleksoterapije. Obe metodi nam omogočata vzdrževanje dobrega zdravstvenega stanja in nam dajeta orodja za samopomoč pri številnih vsakodnevnih težavah. Program je novost v domačem in širšem okolju, saj ponuja edinstven (celostni) pristop. Na šoli združujemo uporabna znanja iz aromaterapije in uporabe eteričnih olj ter vas naučimo veščino izvajanja refleksne samomasaže. Aromaterapevtski izdelki in refleksna stimulacija delujejo sinergično in tako potencirajo terapevtski učinek.

Šolo vodiva Inka Plauštajner Gerkšič, mednarodno certificirana aromaterapevtka in dermaestetik ter Nataša Kos Križmančič, certificirana refleksoterapevtka in vodja Šole obrazne refleksoterapije Sorensensenmetod™. Za vas sva združili bogato znanje in dolgoletne izkušnje ter vam pripravili sklop delavnic za izboljšanje zdravja in počutja.

Vsak izmed modulov je zasnovan kot posamezna delavnica, ki je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. Z obiskom celotne Male šole zdravja dobite globlji vpogled in boljše razumevanje tako aromaterapije kot tudi refleksoterapije, vseeno pa se lahko udeležite tudi samo posamezne delavnice. Mala šola zdravja obsega 3 module:

Modul 1: Detoksikacija za boljše počutje (marec): Če razstrupimo naše telo, bomo izboljšali tako počutje, zdravje kot tudi videz naše kože. Pomlad je idealna za čiščenje telesa.

Modul 2: Koncentracija in spomin (april): Izboljšajmo si koncentracijo in izostrimo spomin saj bomo tako lažje dosegali zastavljene cilje. Pridobljene tehnike vam bodo olajšale prihajajoč konec šolskega leta in zbistrile um za nove podvige.

Modul 3: Zdrav imunski sistem (junij): Čas za ojačanje imunskega sistema ni tik pred zimo, saj je takrat že prepozno. Gradimo ga skozi vse leto, zato pričnite z delom že sedaj. Še posebej, če radi zbolite ravno na dopustu.

OPOMBA: V primeru prijave do 15.2. (na vse 3 module), prejmete 10% popusta.


 

Druga v sklopu delavnic se posveča tematiki koncentracije in spomina.Kako poteka delavnica:

1. del: Refleksoterapija – teorija in praksa

Najprej bomo spoznali kaj refleksoterapija je in kako deluje. Ker je poudarek na praktični izvedbi, se bomo kmalu lotili praktičnega dela – izvajanja refleksne samomasaže.

Za koncentracijo in spomin je odgovoren temporalni reženj možganov. S stimulacijo določenih refleksnih točk na obrazu in stopalih lahko učinkovito delujemo na temporalni možganski reženj, izboljšamo svoje mentalne sposobnosti, prebudimo um ter izboljšamo koncentracijo in spomin. Prejeli boste uporabne skice, ki vam bodo v pomoč pri vsakodnevni skrbi za svoje zdravje.

 

2. del: Aromaterapija – teorija in praksa

Koncentracija in spomin sta področji, pri katerih si lahko učinkovito pomagamo tudi z aromaterapijo. Eterična olja lahko stimulirajo možganske funkcije, nas ohranjajo budne in fokusirane. Vendar pa se bomo obravnave tematike lotili celostno, saj je pogosto težava s slabo koncentracijo in spominom tudi v preobremenjenosti in stresu. V tem primeru bo izbor eteričnih olj popolnoma drugačen in "klasična" eterična olja za spomin ne bodo učinkovita. Pomembno je, da znamo problematiko pravilno prepoznati in osebi ponuditi primerno pomoč glede na izvor težave.

Po teoretičnem delu bomo izdelali tudi 2 terapevtska izdelka, ki bosta v kombinaciji z refleksoterapijo poskrbela za vaše zdravje in boljše počutje ter potenciranje delovanja.


 

PREDAVATA:

Inka P. Gerkšič, dermaestetik in mednarodno certificirana aromaterapevtka in

Nataša Kos Križmančič, certificirana refleksoterapevtka in vodja Šole obrazne refleksoterapije Sorensensenmetod™.

DATUM: 16.4.2019 (od 17h do 21h)

LOKACIJA: Brnčičeva 21, Ljubljana

CENA: posamezni modul - 110.00 € .

             V primeru prijave do 15.2. (na vse 3 module), prejmete 10% popusta. 

V ceno so vključeni: skripta s podrobnim opisom eteričnih olj, nasveti in recepti, izdelki in embalaža.

PRIJAVE: Prijavnica in podrobnosti o Mali šoli zdravja so na spletni strani Naravnega Kotička.

Mala šola zdravja  je zaradi individualnega dela namenjena manjšemu številu udeležencev, zato pohitite s prijavo in si zagotovite svoje mesto.

Veseliva se srečanja z vami na novi delavnici, kjer boste pridobile veščino nudenja pomoči sebi in družinskim članom z refleksoterapijo in aromaterapijo. :)

Zunanje povezave: Urnik delavnicAromaterapevtski roll-on za različne priložnosti

Vir: Naravni Kotiček, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Naravni Kotiček:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid