Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh

Februarski Večer z Manco Košir bo prešeren. Ne zaradi pesnika Prešerna, ampak zaradi prešerne narave igrivih gostov: ilustratorke Urške Juršič – UriKuri in vodje podjetja OsterRob Luke Grmovška. Večer bo glasbeno obogatil štipendist MOL, violinist Rok Zaletel Černoš.

Urška Juršič – UriKuri je kemičarka, ki je mislila, da bo bobnarka, pa se je zaljubila v akvarelne barvice in zdaj svetovna popotnica čara barvno magijo rastlin in živali na najrazličnejše načine.

Luka Grmovšek je najprej preizkusil japonske nože, pa ga je ta odlična rokodelska umetnost s tradicijo tako zagrabila, da jo zdaj širi po domovini in svetu s predanostjo in strastjo.

Rok Zaletel Černoš, s 16 leti sprejet na akademijo za glasbo, je osvojil številne nagrade, postal je absolutni zmagovalec na mednarodnem tekmovanju Mladi virtuozi Zagreb 2017.

Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh je vsak drugi torek v mesecu ob 18. uri v veliki dvorani Švicarije. Nagrajenka Mestne občine Ljubljana za širjenje bralne kulture in ambasadorka akcije GZS Slovenija bere bo Ljubljani – Unescovemu mestu literature približala knjige v pogovorih z radoživimi, ustvarjalnimi knjigoljubci. Prepletala bo zgodbe o njihovem delu in življenju s pripovedmi o knjigah, ki jih bodo izbrali za ta večer. Gostila bo likovne umetnike, med njimi tudi uporabnike ateljejev v Švicariji, pesnice in pesnike, pisateljice in pisatelje, prevajalke in prevajalce ter bralke in bralce, ki jih povezujejo kreativnost, radost bivanja in ljubezen do knjig. Z njimi bo premišljevala o sloganu SKUPNOST – UMETNOST – NARAVA, se pogovarjala o knjigah in kukala v duše, iz katerih rastejo razkošja podob v sliki in besedi. Večere bodo bogatili glasbeni nastopi. Obiskovalci bodo lahko prinašali in odnašali knjige z mize "prinesi–odnesi", kupovali izbrane knjige po ugodnejših cenah in ob besedah okušali še gostinsko ponudbo Švicarije. Vsi dogodki so brezplačni, za tiste, ki ne bodo zmogli priti peš, pa bo izpred Moderne galerije vozil mestni kavalir.

Vir: Napovednik.com, Mednarodni grafični likovni center

Naročite se na email listo prireditelja Mednarodni grafični likovni center:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid