Jonathan Bree

Zakrinkani pop posebnež Jonathan Bree je lani z albumom Sleepwalking navdušil poslušalce, s čudaškim videom za "You're So Cool" pa milijone YouTube gledalcev. V začetku poletja bo svoj bujen orkestralni pop prvič predstavil v Sloveniji.

"Točno taka mojstrovina, kot jo lahko ustvari le nekdo, ki pije, je in spi glasbo." "[…] visoka umetnost popa." "Esenca chamber popa šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja v vseh njegovih variacijah." Slavospevom na račun visoko ocenjene plošče Sleepwalking kar ni konca in kraja, takisto ne primerjavam s Sergem Gainsbourgom, Brianom Wilsonom in celo velikimi Beatli, a Novozelandec Jonathan Bree je naše opozoril že precej prej. V najstniških letih je ustanovil bend The Brunettes, ki je pred razpadom celo podpisal pogodbo z znamenito založbo Sub Pop. Po nekajletnem premoru se je Bree vrnil kot intrigantno zamaskiran solo izvajalec s spremljevalnim bendom in do danes izdal tri plošče vrhunskega baročnega popa. Kritiško odlično sprejetima The Primrose Path (2013) in A Little Night Music (2015) je sledil preboj v širše kroge poslušalcev s Sleepwalking, tudi po zaslugi viralnega videa za skladbo "You're So Cool", ki je odbitega izvajalca postavil na svetovne odre. V pripravi je že četrta plošča, zato se lahko na junijskem nastopu nadejamo tudi kakšnega povsem novega komada. Kul bo. Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si. Organizacija: Kino Šiška.

Zunanje povezave: www.kinosiska.si/dogodek/jonathan-bree/za_fene_still-corners-connan-mockasin-john-maus/Jonathan Breewww.youtube.com/watch?vgxrq23qve8awww.youtube.com/watch?v_ysinf5jcxiMojekarte.si

Vir: Center urbane kulture Kino Šiška, Napovednik.com

Zemljevid