Razstava Likovna srečevanja

Razstava z naslovom Likovna srečevanja predstavlja dela izbranih likovnih ustvarjalcev, slikarjev in kiparjev, ki zaznamujejo madžarsko in slovensko likovno sceno. Avtorji spadajo med vidnejša imena sodobne umetnosti. Z njimi se nam odpira pogled na različne likovne discipline, tendence in motive. Njihova različnost je kvaliteta in bogastvo, predvsem pa dokaz, da največ štejejo avtorski slogi in da v stvaritvi vsakega posameznika utripa njegov enkraten in neponovljivi del. Dotika se jih različna kulturna klima okolij, iz katerih izhajajo. V njihovih delih živi tako preteklost kot povsem angažiran odziv na aktualna dogajanja. Njihov likovni jezik in njihove imaginacije so tisto orodje, ki presega področja in čas. V njem je namreč moč univerzalnega nagovora.

Na razstavi se bodo avtorji srečevali med seboj, s svojo drugačnostjo in z gledalcem. Spregovorili bodo v univerzalni abecedi sporazumevanja, s formami, barvami, linijami, ploskvami, strukturami, svetlobami, prostori in kompozicijami ter podrli  bariere, ki nas morda medsebojno ločujejo.

Sodelujoči umetniki: Barbara Demšar, Csuta György, Dušan Fišer, Metod Frlic, Göntér Endre, Herman László, Király Ferenc, Jurij Kalan, Aleksij Kobal, Kovács Ferenc, Nemes László, Silvester Plotajs Sicoe, Robert Lozar, Aleš Sedmak, Szász Tünde

Anamarija Stibilj Šajn

recenzentka in kuratorka razstave

Vir: Balassijev inštitut, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Balassijev inštitut:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid