Kopergroundova delavnica

Animacija v stop-motion tehniki

Od četrtka, 17.avgusta do nedelje, 20.avgusta 2006 se bo v koprskem M&KC odvijala Kopergroundova Delavnica - »Animacija v stop-motion tehniki"

Letošnji drugi Koperground ostaja festival kulture nesprijaznjenosti z družbeno danostjo ter umetnosti, ki ni pozabila na človeka. V enaintridesetdnevno "preprogo" filmov, videa, glasbe, gledališča, poezije, performansov in javnih tribun pa smo letos "vtkali" šse ustvarjalno delavnico.

V dneh od četrtka, 17.8.06 do nedelje, 20.8.06 bo vsak dan od 10h dalje potekala štiridnevna brezplačna ustvarjalna delavnica "Animacija v stop-motion tehniki" (animacija in zvok) pod vodstvom Žive Moskrič in Mateje Starič. Delavnica se bo odvijala v Studiu Ropotalnica in v glavni dvorani M&KC v Kopru.

Delavnica je sestavljena iz (kratkega) teoretičnega uvodnega dela, ter glavnega praktičnega dela. V uvodnem delu se bodo udeleženci skozi projekcijo in predavanje seznanili z različnimi animacijskimi tehnikami, avtorskimi pristopi ter uporabo glasbe in zvoka v animiranem filmu. Glavni praktični del je namenjen ustvarjanju kratkih, 1 do 2-minutnih animiranih filmov. Poudarek bo na stop-motion (trik-film) animaciji. Udeleženci se bodo skozi praktično delo spoznali z vsemi ključnimi stopnjami v procesu ustvarjanja animiranega filma, kot so: snovanje zgodbe, priprava storyboarda (snemalne knjige), oblikovanje glavnih junakov, scenografije in rekvizitov (iz plastelina, kolaža ali drugih materialov), animiranje & snemanje, enostavna montaža, oblikovanje zvoka. Delavnica se bo končala z zaključno projekcijo v M&KC.

Primerna je za starejše od 14 let. Potrebna je predhodna prijava na elektronskem naslovu drustvo@dpzn.org ali osebno na sedežu DPZN v M&KC, Gregorčičeva 4 Koper. Ob zaključku delavnice bo v nedeljo, 20.8.06, ob mraku na Balkonu z narisanim razgledom M&KC javna projekcija končnih izdelkov udeležencev delavnice.

Dogodek organizira Društvo prijateljev zmernega napredka ob finančni podpori MO Koper-Capodistria. Infomacije o celotnem dogodku na

Vabljeni!

Vir: DPZN, Napovednik.com

Zemljevid