Glasbeni samovar

Andrej Omejc, saksofon
Sae Lee, klavir
Teja Komar, klavir
*
Panduo
Filip Korošec, tolkala
Žiga Petrič, tolkala


V dvorani je omejeno število sedežev. Za rezervacijo pokličite:
Glasbena mladina ljubljanska, od ponedeljka do petka
od 9.00 do 18.00: 041/730-430
od 9.00 do 14.00: 01/426-84-71
e-pošta: gml.drustvo@siol.net

Potrdilo o rezervaciji sedišča bo na voljo na dan koncerta od 19.00 dalje v Ruskem centru znanosti in kulture. Rezervacija poteče ob 19.25.


Spored:

Spored:

Fazil Say: Suita za altovski saksofon in klavir, op. 55

Edison Vasiljevič Denisov: Sonata za altovski saksofon in klavir

Mikis Theodorakis: Cretan Concertino


*

Robert Marino: Eight on 3 and Nine on 2

Maurice Ravel: Miroirs

Andrej Omejc se je saksofon začel učiti na Glasbeni šoli Domžale pri prof. Lovru Ravbarju. Šolanje je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Dejanu Prešičku, zdaj pa študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani, dodatno pa se izobražuje pri prof. Danielu Gauthieru na Visoki šoli za glasbo in ples v Kölnu. Osvojil je prvo nagrado in zlato priznanje na tekmovanju TEMSIG, prvo nagrado in postal laureat na tekmovanjih pihalcev (Woodwind and Brass) v Varaždinu, Davorin Jenko v Beogradu, Antonio Salieri v Legnagu. Najvidnejši dosežek je druga nagrada (prva ni bila podeljena) oktobra 2017 na mladinskem glasbenem tekmovanju v Oldenburgu, ki velja za enega najpomembnejših tekmovanj za mlade glasbenike v Evropi. Kot solist je nastopil s Simfoničnim orkestrom KGBL, Pihalnim orkestrom KGBL, Simfoničnim orkestrom Domžale Kamnik, Policijskim orkestrom ter Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, s katerim je nastopil tudi na tradicionalnem Miklavževem koncertu. Od leta 2017 je tudi član orkestra EUYO, s katerim se je udeležil turneje v Združenih arabskih emiratih ter nastopil na komemoraciji ob 100-letnici konca prve svetovne vojne v Parizu. Za izjemne študijske dosežke je prejel Škerjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana in nagrado poljanska ptica Gimnazije Poljane. Je tudi študent Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

Sae Lee je diplomantka tokijske univerze Toho Gakuen, kjer je študirala pri profesorjih Kazuhiku Nakajimu in Etsuku Tazakiju. Hkrati je študirala tudi v razredu profesorjev Julie in Konstantina Ganev. V letih 2007 in 2008 je z odliko zaključila študij klavirja in komorne glasbe na prestižnem Pariškem glasbenem konservatoriju (Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris). Njeni profesorji so bili: Michel Beroff, Eric Le Sage in Laszlo Hadady. Je dobitnica devetih prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih. Izpostaviti velja prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Citta di Padova (Italija) in prvo nagrado na mednarodnem pianističnem tekmovanju Albert Roussel (Sofia, Bolgarija). Solistično koncertira z orkestri, kot so: Orkster filharmonije Kansai, Osaška filharmonija - Opus), Sofijska filharmonija, Plevenska filharmonija in Simfonični orkester mesta Kojima. Koncertirala je na Yamahinem glasbenem festivalu, mednarodni klavirski akademiji v mestu Hamamatsu, mednarodni glasbeni akademiji v Nici (Francija) in na priznanem pariškem festivalu Piano ŕ Enghien. Kot aktivna komorna glasbenica sodeluje s saksofonistom Miho Rogino, s katerim nastopata po svetu kot Duo Kalypso. Duo je dobitnik prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih Fnapec (Pariz) in Carlo Soliva (Italija). Sae je klavirska spremljevalka primabalerine in direktorice baleta pariške opere Aurélie Dupont. Nastopila je v več televizijskih in radijskih prenosih po Japonski in Evropi. Za seboj ima koncerte po Andori, Avstriji, Bolgariji, Franciji, Grčiji, Italiji, Japonski, Nemčiji, Sloveniji, Španiji, Ukrajini in Tajski. Na Unescovo povabilo je izvedla odmeven recital na Unescovi konferenci v Kazahstanu. Sae Lee je zaposlena na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.

Teja Komar se je rodila leta 1997 v Ljubljani, s šestimi leti se je začela učiti diatonično harmoniko pri prof. Tomažu Jemcu, nadaljevala pa pri Cirilu Spruku in Robertu Stoparju. Pri desetih leti je pričela igrati klavir v Glasbeni šoli Domžale pri prof. Martini Golob Bohte. Leta 2012 je šolanje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, smer glasbeni stavek v razredu prof. Črta Sojarja Voglarja, in v šolskem letu 2015/16 maturirala. Letos je v drugem letniku Akademije za glasbo v Ljubljani, smer kompozicija pri prof. Marku Mihevcu. Kot korepetitorka redno nastopa na prireditvah, kjer spremlja zbore (MePZ Slamnik, OPZ in MPZ Mengeš, DROUZ, Klas Groblje) in tudi soliste. Obiskuje ure saksofona pri prof. Lovru Ravbarju. Od leta 2015 redno sodeluje v duetu s saksofonistom Andrejem Omejcem, imela sta že več samostojnih koncertov. Kot korepetitorka sodeluje pri projektu muzikala Moje pesmi, moje sanje (premiera maja 2017 v Hali Tivoli) ter pri ostalih projektih (Annie, The Tribe, Pepelka). V šolskem letu 2014/15 se je pod mentorstvom prof. Helene Vidic udeležila regijskega tekmovanja TEMSIG iz solfeggia, kjer je osvojila srebrno plaketo. Marca letos je na tekmovanju TEMSIG v kategoriji solfeggio osvojila prvo nagrado in zlato plaketo.


Panduo sestavljata Žiga Petrič in Filip Korošec, študenta tolkal Akademije za glasbo v Ljubljani. Že od začetka študija skupaj igrata v različnih komornih sestavih, leta 2015 pa sta ustanovila tolkalni duo. Sprva sta delovala pod mentorstvom red. prof. Borisa Šurbka in doc Petre Vidmar, sedaj je njun mentor prof. Simon Klavžar. Redno koncertirata v Sloveniji v sklopu Akademije za Glasbo UL, Glasbene mladine ljubljanske, samostojnih recitalov in drugih prireditev. Udeležila sta se mednarodnega tekmovanja tolkalnih duetov IPCL 2018 v Luksemburgu, kjer sta prejela nagrado Marimba One Excellency Award. V letošnjem študijskem letu sta študirala na Univerzi Örebro pod mentorstvom prof. Daniela Berga, prof. Andersa Åstranda in prof. Fredrika Duvlinga. S tolkalno skupino omenjene univerze sta bila del turneje na Švedskem. Skupaj sta se udeležila mojstrskih tečajev znanih profesorjev, kot so: Katarzyna Mycka, Daniel Berg, Robert Sanderl, Lars Fhager in John Pennington.

Vir: Glasbena mladina ljubljanska, Napovednik.com

Zemljevid