Matej Kocjan Koco: Drug drugemu Drug

Matej Kocjan – Koco: DRUG DRUGEMU DRUG, razstava stripa

22.2. – 16.3.2019

Razstava Drug drugemu drug je večdimenzionalen poskus vpogleda v nastanek prve slovenske rap pripovedi v stripu na temo sodobnega begunstva. Matej Kocjan - Koco je najprej ustvaril strip in predlogo zgodbe, to pa je potem Nikolovski predelal v sodobno rapersko pesnitev. 

Skozi razstavljena dela se nam razkrije begunska problematika kot združitev poetičnega besedila in ekspresivne risbe, ki gresta onkraj novičarskih fotografij in video posnetkov iz revij ali TV-ja. Namesto šokantnega in šabloniziranega moralizma gledalcu omogočita vživljanje v like in s tem vpogled v njihovo intimno življenje ter notranje spremembe, ki nastopijo skozi nize življenjskih preizkušenj, ki jih prinaša sodobno begunstvo.

 

MATEJ KOCJAN – KOCO

Slovenski strip avtor, pedagog, za nekoga tudi kulturni parazit. V svojih stripih se ne omejuje na vsakdanje teme. Prisega na zdravo pamet in je hudo alergičen na vsakršno enoumje.

 

DARKO NIKOLOVSKI
Slovenski raper, igralec, režiser in družbeni aktivist. V svojih delih se dotika socialnih, političnih in zgodovinskih tem.


 

Spremljevalni dogodek:

13.3.2019, od 12.00 – 15.00 – javna vodstva z avtorjem po razstavi

Vir: Galerija Kresija, Napovednik.com

Zemljevid