Dogodek je že minil.

Vpis na tečaj savate - borjenja s palico canne

Trenirajte v Ljubljani z najboljšimi tekmovalci na svetu. Jan Jug - aktualni svetovni podprvak 2018 in Katja Markič bronasta na svetovnem prvenstvu 2018 sta oba tekmovalca Savate zveze Slovenije.

Canne je izjemno učinkovita samoobrambna in športno tekmovalna oblika savate športa, ki ne ne predstavlja le francoskega boksa.

SAVATE - BORJENJE S PALICO (040-375-375, savate@outlook.com)
OŠ Spodnja Šiška, Gasilska cesta 17
(cca. 200 m do LPP avtobusne postaje)
začetniki in nadaljevalci (mladinci, člani):

dvakrat tedensko (velika telovadnica)

PONEDELJEK 20:15 - 21:45

ČETRTEK 19:30 - 21:00

AVTOBUSI LPP:
1. možnost - avtobusi LPP 1 (1D), 3, 5, 7 (7L), 8, 25, 60 - postaja Stara Cerkev (na Celovški cesti takoj za postajo Tivoli in pred postaja Kino Šiška v kolikor se vozite iz smeri LJ-center)
2. možnost - avtobusi LPP 22 - postaja Drenikova (pravokotna na Celovško cesto)

Canne de combat je v Franciji nastajal kot stara umetnost mečevanja, ki se je adaptirala na uporabo sprehajalne palice v samoobrambne namene. Metoda je sočasno obstajala tudi pod drugimi imeni v različnih narodih oz. doktrinah poučevanja, vendar pa se je samo znotraj savate športa ohranila do današnjih dni v svoji izvorni obliki.

K takšni vadbi poskušamo pritegniti čim širšo populacijo bistroglave mladine in starejših in to športno zvrst predstaviti v drugačni luči. Z vrsto usposobljenih trenerjev (nekdanjih tekmovalcev) ter podporo učiteljev športne vzgoje izgleda trening borilnih veščin in športov na presenečenje marsikaterega našega obiskovalce drugače, kot si je to morda predstavljal ali pa že doživel v neki drugi organizirani športni vadbi.

Borilni športi so na nek način individualni športi, vendar pa se trenirajo v skupini, največkrat v izmenjujočih parih zato, bi jih le s težka popisali kot zgolj individualne ali kolektivne panoge.

Borilstvo predstavljamo kot nenasilno vadbo, kjer je v večji meri potrebna strategija in taktika, šele kasneje se v usmerjeni vadbi začneta pojavljati močnostna priprava in tehnična specializacija.

Video.

 

Vir: Univerzitetni klub, Napovednik.com

Zemljevid