Izdelava naprednih krem

  • Kaj: Formuliranje in izdelava naravne kozmetike
  • Kdaj: četrtek, 21.2.2019 od 17.00 do 19.00
  • Kje: Brnčičeva 21, Ljubljana
  • Prireditelj: Naravni Kotiček
  • Vstopnina: 69 EUR

V sodelovanju s Tovarno Organika

Grajenje recepture emulzije oz. kreme (učenje samostojnega izdelovanja recepture) je najpomembnejši del tega izobraževanja, zato je potrebno predznanje. Pri teoretičnem delu bomo podrobneje spoznali emulgatorje, napredne aktivne sestavine in prestižnejše naravne učinkovine. Če poznamo grajenje recepture in uporabo sestavin, je to najboljši način, da se izognemo možnim napakam pri izdelavi krem.

Poudarek delavnice je na kozmecevtikih, torej najnovejših aktivnih sestavinah z dokazanim tako in vitro kot in vivo delovanjem.

IZDELALE BOMO:

  • zaščitno kremo s HerbaShieldom in ceramidi

Aktivne učinkovine v kremi jačajo zaščitno lipidno bariero in zmanjšujejo transepidermalno izgubo vode (TEWL) ter tako skrbijo za boljši videz in zdravje kože. Krema zavira predčasno staranje kože in izboljšuje notranje procese razstrupljanja, kar vodi v ublažitev škodljivih posledic onesnaženja. Delovanje kreme potencira še močno antioksidativno delovanje učinkovin, ki se borijo proti oksidativnemu stresu, ki mu je naša koža ves čas izpostavljena.

  • regenerativno kremo za obnovo z nikotinamidom in vitaminom A

Aktivne snovi v kremi izboljšujejo teksturo kože, saj stimulirajo fobroblaste in tvorbo kolagena, hkrati pa zmanjšujejo transepidermalno izgubo vode (TEWL) in tako izboljšuje hidratacijo kože. Najnovejše učinkovine v kremi zmanjšujejo hiperpigmentacije, starostne pege in posledice fotostaranja, hkrati pa izboljšujejo tudi težavna kožna stanja kot so akne in mozolji, rozacea, psoriaza in seboreja.

  • hidratantni serum s hialuronsko kislino in peptidi

Serum vsebuje aktivne učinkovine, ki pospešijo proizvajanje kolagena, hkrati pa zavirajo njegovo razgradnjo. Posledično se na obrazu zmanjšajo gubice, izboljša prožnost kože in poveča hidratiranost. Zožajo se tudi pore in izboljša splošna tekstura kože.

 Vse tri izdelke boš lahko prilagodile svojemu tipu kože. Uporabila boš različne sestavine, da boš čim bolje videla kakšne so razlike v strukturi, mazljivosti, vpojnosti itd. Udeleženke boste kreme na delavnici izdelale samostojno oz. v majhnih skupinah.

Na delavnici prejmeš skripto z nasveti, recepti in opisom sestavin. Vse izdelke odneseš s seboj domov.

POMEMBNO: Za nemoteno delo na delavnici je potrebno predznanje o izdelavi krem (emulzij). Prosim oglejte si Potrebno predznanje na spletni strani Naravnega Kotička!

Več o delavnici na spletni strani Naravnega Kotička!

 

PREDAVA: Inka P. Gerkšič, dermaestetik in mednarodno certificirana aromaterapevtka. Po pridobljenem certifikatu angleške aromaterapije je pridobila tudi znanje francoske aromaterapije ter se posvetila študiju formuliranja in izdelave naravne kozmetike. Je ustanoviteljica Naravnega Kotička in predavateljica, pri čemer zajema izkušnje iz dolgoletnega vodenja tečajev za študente in individualnega dela z njimi, zato zna približati slušateljem tudi zahtevnejšo snov.

DATUM:   21.2.2019  (od 17h do 21h)

LOKACIJA: Ljubljana, Brnčičeva 21

CENA: 69 €   V ceno je zajeta skripta z nasveti, recepti in opisom sestavin, razvajanje z domačim ekološkim čajem  in trije izdelki z embalažo.

PRIJAVA: Prijavnica in dodatne informacije so na spletni strani Naravnega Kotička.

Delavnica je namenjena manjšemu številu udeleženk/udeležencev, zato vam svetujem, da čim prej rezervirate svoje mesto!

Lepo vabljeni na izdelavo naprednih naravnih krem, izmenjavo izkušenj in druženje! :)

 

Zunanje povezave: Naravni Kotiček FBTrend: Individualno prilagojena naravna kozmetika

Vir: Naravni Kotiček, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Naravni Kotiček:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid