Zimski olimpijski festival

  • Kaj: Prireditev za otroke
  • Kdaj: sobota, 9.2.2019 od 9.00 do 15.00
  • Kje: Kranjska gora
  • Prireditelj: Ekstrem d.o.o.
  • Vstopnina: Brez vstopnine
  • (Priporočeno za otroke od 5 do 15 let)

Olimpijski festival, ki ga organizira Olimpijski komite Slovenije - združenje športnih zvez bo največji športni poligon na snegu in ledu. Na enem mestu bo ponujal več kot 20 športnih izzivov. Športni izziv pomeni poiskusiti se v zimskih ali drugih športih in športnih disciplinah, ki jih lahko izvajamo na snegu ali ledu. Vsak, ki opravi vsaj 10 športnih izzivov pa prejme medaljo! 

Olimpijski festival je dogodek namenjen predvsem otrokom (in njihovim staršem) od 5 do 15. leta starosti. Seveda pa so oz. ste dobrodošli vsi, ki bi radi doživeli olimpijsko vzdušje in spoznali zimske olimpijske športe. Spoznali se bomo tudi z drugimi vsebinami, ki so pomembne za zdrav način življenja in dober športni rezultat. Ob športu pa se bomo lahko tudi zabavali ob glasbi, poslikavi obraza, uživali ob zanimivem spremljevalnem programu in spoznali olimpijski protokol. Pestro dogajanje bo dopolnil tudi Lov na lisjaka - tekmovanje v teku na smučeh za otroke.

Za udeležbo na dogodku potrebuješ osnovno športno opremo, primerno zimskim razmeram, da ti bo toplo in udobno, ter primerno športno obutev, da boš lahko preizkusil čimveč športov. Tekaške smuči, drsalke, sani in druga specialna oprema (razen smuči za alpsko smučanje), te čakajo na Olimpijskem festivalu. Seveda pa lahko prineseš tudi lastno opremo.

Vir: Ekstrem d.o.o., Napovednik.com

Zemljevid