Delavnica Sporočilna moč fotografije - Manca Juvan

Tečaj je namenjen vsem, ki se že ukvarjate s fotografijo, kot tudi tistim, ki bi se z njo želeli, pa do sedaj še niste imeli priložnosti.

Vizualne podobe, ki so ustvarjene bodisi za spomin bodisi zato, da prenašajo druga specifična sporočila, nas obdajajo z vseh strani – v časopisih in revijah, galerijah in muzejih, na internetu in v knjigah, v oglasih… Vprašanje, ki si ga bomo na tečaju vedno znova zastavljali bo: Kaj nam fotografija sporoča?

Odgovor nanj bomo iskali na podlagi različnih fotografij, v diskusijah o estetiki in tehniki, kar vam bo nudilo podlago za to, da boste pričeli sami "obvladovati" nastajanje podobe in ne obratno. Preko teorije in prakse boste tako vstopili v svet fotografije, zato da boste videli, kako je svet videti fotografiran.

Delavnica bo izvedena med 21. in 23. 3. v prostorih Galerije Fotografije v Ljubljani in na terenu.

Prijave na: info@galerijafotografija.si in +386 (1) 25 11 529

Tečaj bo izveden v primeru zadostnega števila prijav.

Prijave sprejemamo do 14.03.2019

V primeru prijave na dve delavnici vam na drugo nudimo 10% popust.

Tečaj vsebuje 12 ur in zajema predavanja in praktični del.

 
Predmetnik:

Četrtek, 21.3. 2019 / 4 ure - 16.00-20.00
Predstavitev mentorice in udeležencev (skozi fotografijo in besedo; vsak udeleženec naj s seboj prinese do pet svojih najljubših fotografij); uvod v estetiko in "branje" fotografij.

Petek, 22.3. 2019 / 4 ure - 16.00-20.00
Pregled fotografij različnih žanrov, diskusije o estetiki, kompoziciji, kadriranju, perspektivi… in vplivov le-teh na sporočilnost fotografije;
pogovor o etiki fotografiranja; pregled osnov fotografske tehnike (čas, zaslonka, objektivi, ISO, WB, osnovne funkcije na foto aparatu, uporaba bliskavice…)

Sobota, 23.3. 2019 / 4 ure - 9.00-13.00 
Fotografiranje na terenu/Ljubljana – Teme po dogovoru.

Za udeležbo na tečaju potrebujete:
–    zanimanje za fotografijo
–    fotografski aparat (digitalni)

Maksimalno število udeležencev: 10.
Cena: 150 eur (DDV vključen)

UDELEŽBA IN ODPOVED

Udeležba na delavnici se lahko odpove ali zamenja za udeležbo na kateri drugi naši delavnici do enega tedna (7 dni) pred začetkom delavnice. Odpoved v zadnjem tednu ni možna, razen v primeru zdravniško potrjenih zdravstvenih težav. Vračilo denarja ni možno. Lahko pa vplačilo unovčite pri nakupu kateregakoli artikla v galeriji in knjigarni ali ga zamenjate za darilni bon.

Ob nezmožnosti udeležbe na delavnici je možen enkratni prenos delavniškega dobropisa na naslednji razpisani termin delavnice. V primeru neskladja med cenama delavnic je udeleženec primoran plačati razliko. 

Vir: Galerija Fotografija d.o.o., Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Galerija Fotografija d.o.o.:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid