Brezplačni tečaj: mEga iskalnik NUK in DiKUL

mEga iskalnik NUK / DiKUL sta predstavnika najnovejše generacije orodij, ki uporabnikom knjižnice omogočajo, da na enem mestu enostavno in pregledno iščejo podatke in vsebine iz zbirk številnih ponudnikov in založnikov kot so: EBSCOHost (Academic Search Complete); Elsevier (Science Direct);EMERALD; JSTOR; Oxford University Press (Oxford Journals Online, Oxford Reference Online); SAGE; Springer; Thomson Reuters (Web of Science);Wiley in mnogo drugih. Dostopni so tudi podatki in vsebine iz odprtodostopnih zbirk kot so: arXiv.org, OAIster, DOAJ. Vključeni so tudi podatki iz kataloga NUK.

Na tečaju bodo predstavljene različne možnosti iskanja, uporaba različnih faset (filtrov), ki omogočajo preprosto prilagajanje rezultatov iskanj, izdelavo uporabniškega profila in uporabo osebnih map ter uporabo številnih drugih možnosti kot so: glasovno predvajanje besedil, ki so v obliki html, prilagajanje vmesnika lastnim potrebam, izdelava opomb, naročanje člankov prek medknjižnične izposoje, izposoja e-knjig.

Svetujemo vam, da se na tečaje prijavite preko spletnega obrazca, ki ga dobite pri opisih posameznega tečaja na Prijava je možna približno dva tedna pred dejansko izvedbo tečaja. Po prijavi boste prejeli potrditev prijave in povezavo za morebitno odjavo. Seveda se lahko prijavite tudi osebno v Centru za informacijske storitve (pritličje, soba št. 009) ali preko telefona 01/ 200 11 94 ali maila CIS@nuk.uni-lj.si.

Vir: NUK - referalni center, Napovednik.com

Zemljevid