Project X

Po razprodani premieri se plesalci združeni v Katja Dance Company 15. februarja 2019 ob 20. uri ponovno vračamo v Španske borce - dom slovenskega plesa!

Po izjemnem uspehu koreografskega plesnega prvenca Katje Vidmar - dobrodelne multimedijske gledališke plesne predstave v Življenje je vrednota, katere izkupiček od prodanih vstopnic je namenjen mladim, ki so preživeli raka, je nastala v sodelovanju z izrednim plesalcem in koreografom Tianom Ćehićem, balerino ljubljanskega baletnega ansambla Metko Beguš, plesalem Matejem Pritekljem in plesalko Ajdo Miklavčič nova celovečerna plesna stvaritev Project X pod častnim pokroviteljstvom gospe Vlaste Nussdorfer (Varuh človekovih pravic Republike Slovenije).

Kot že v našem plesnem prvencu Življenje je vrednota, s katero po letu in pol in 24 uprizoritvah še vedno nastopamo po Sloveniji in v tujini namenjamo izkupiček od prodanih vstopnic humanitarnem namenu, tokrat Zvezi prijatejev Mladine Ljubljana Moste Polje (Zpm Moste Polje) za pomoč mladim in njihovim družinam v stiski.

Plesno gledališka predstava Project X, ki jo pleše enajst plesalcev in plesalk skozi zgodbo in gib nagovarja gledalce in opozarja na nespoštljiv odnos, ki ga ima človek do narave in zato posledično izgublja svoj prostor, svobodo in osnovne dobrine: hrano, vodo, zrak … Želimo opomniti na to, kaj se zgodi, če se človeštvo ukvarja in hlepi po vedno več in pozablja na okolje, ki mu daje pogoje za življenje. Dotika se vprašanj o bivanju tu in zdaj, sožitju z naravo in onesnaževanju, izkoriščanju in sebičnosti, posamezniku in družbi, življenju in smrti, zavedanju in ignoranci, človečnosti in pripadnosti …

Ustvarjalci plesne predstave Project X:
Plesalci: Ajda Miklavčič, Anja Robida, Anja Milekšič (Anja Mi), Erika Nagode, Larisa Husič, Luka Wernig, Adamic Maja, Matej Pritekelj, Sindi Vogrič, Stasa Usnik, Katja Vidmar
Koreografi: Katja Vidmar, Tian Cehic, Ajda Miklavčič, Matej Pritekelj, Metka Beguš
Scenarij in vezno besedilo: Katja Vidmar
Izbor glasbe: Albert Podrekar, Katja Vidmar, Ajda Miklavčič
Kostumografija: Katja Vidmar, Ajda Miklavčič
Spletni medijski pokrovitelj: Paradaplesa.si
Luči: Matej Šarf
Fotografija in videoprojekcija: Albert Podrekar
Režija: Katja Vidmar
Produkcija: Albert Podrekar

Preživite ta izreden večer v naši družbi!
Vstopnice so že naprodaj na blagajni dvorane Španski borci in na spletu preko sistema mojekarte.si

Vabljeni v Project X!

Zunanje povezave: Katja Dance CompanyRecenzija predstave

Vir: Katja Dance Company, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Katja Dance Company:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid