Motivacijsko predavanje Uspešna zaposlitev

Roman Zakšek, mag.

MOTIVACIJSKO PREDAVANJE

Kako se uspešno zaposliti in uresničiti svoje sanje

V sodobnem času, ko je iskanje zaposlitve postala nuja v prepogosto izgovorjenih besedah zaposlenih: "Važno, da imam službo" in vzporedni misli "Pa četudi jo sovražim", vam predstavljamo motivacijsko predavanje Romana Zakška, sicer višjega svetovalca v Občinski upravi občine Brežice za področje zaščite in reševanja. Predavanje odlikuje življenjska izkušnja človeka, ki je mlad zapustil izobraževalno institucijo, odšel v Makedonijo v Jugoslovansko vojsko, se potem preizkusil v najnižjih poklicnih vrstah in nezadovoljen z možnostmi zaposlitve v domačem kraju kot mornar na osmih prekooceanskih ladjah preplul skoraj vsa svetovna morja. Videl številne sredozemske države, Južno, Srednjo in Severno Ameriko, države zahodne obale Afrike, Avstralijo, Japonsko, Indijo, zaledenelo obalo daljne Ruske Sibirije, doživel številne viharje na Atlantiku, Pacifiku, Sredozemlju ter drugih morjih, državljansko vojno v Angoli, ugriz kače v džungli Slonokoščene obale, preplul reko Kongo, se učil hipnoze pri Indijskem modrecu in videl ter doživel še številne druge nevarne dogodivščine. Po vrnitvi domov se je kot prostovoljec priključil vojaški enoti Teritorialne obrambe Republike Slovenije in v osamosvojitveni vojni tvegal svoje življenje za domovino. Po demobilizaciji se je kot podjetnik ukvarjal s trgovinskim poslovanjem, a prihodnost je bila za nekoga z opravljeno le osnovnošolsko izobrazbo še kako negotova. Zato je pri 38 letih sedel za knjige, pričel s študijem in uspešno zaključil srednjo Ekonomsko in trgovsko šolo, diplomiral na Višji strokovni šoli Brežice, kasneje pa tudi na Visoki šoli v Celju, postal diplomirani ekonomist in leta 2010 magistriral na Fakulteti za komercialne in poslovne vede v Celju ter si pridobil naziv magister poslovnih ved.

Danes velja za osebno srečnega človeka, ne le iz razloga dobre zaposlitve in stabilnega družinskega življenja z uspešnimi otroci, sam izpostavlja predvsem eno veselje: "Vsako jutro grem srečen v službo in se veselim slehernega delovnega izziva!" V službi daje več kot 100% od sebe in Civilno zaščito občine Brežice je v sodelovanju ter povezovanju z odličnimi ljudmi uspel narediti za močno silo na področju zaščite in reševanja, ne samo na območju Slovenije, temveč prepoznavno tudi v mednarodnem okolju. Pri svojem delu se ni oziral samo na opravljanje dela v okviru delovnega časa, temveč je opravil tudi več kot štiristo predstavitev temeljnih postopkov oživljanja ob zastoju srca ter tako prispeval k zmanjšanju smrtnosti zaradi zastoja srca. Hkrati se je na svojem področju dela vseskozi izobraževal ter usposabljal za padalca, potapljača, reševalca iz vode ob poplavah, bolničarja, gasilca, jamarja, geofonista in tako dosegel zavidljivo raven pravega profesionalca na področju zaščite in reševanja. Civilno zaščito občine Brežice je z namenom izmenjave izkušenj povezal tudi s Civilno zaščito občine Trst v Italiji, Civilno zaščito mesta Samobor na Hrvaškem ter Civilno zaščito Dežele Spodnje Avstrije v Avstriji. Svoje znanje je posredoval na številnih predavanjih študentom Fakultete za komercialne vede v Celju, Fakultete za varnostne vede v Ljubljani, članom Štaba Civilne zaščite mesta Samobor na Hrvaškem, udeležencem na deželni konferenci Civilne zaščite Dežele Spodnje Avstrije v Avstriji ter na povabilo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje vojakom, policistom in drugim na Igu ter v Pekrah o obvladovanju migrantske krize leta 2015 v Sloveniji, zaradi česar je bil s strani Predsednika države RS kot zunanji član skupinsko s Pokrajinskim štabom Civilne zaščite za Posavje odlikovan z medaljo za zasluge. Organiziral je štiri mednarodne konference o zaščiti in reševanju v Brežicah z namenom izmenjave izkušenj ter spoznavanja ljudi, ki delujejo na področju zaščite in reševanja v mednarodnem okolju, organiziral številne prepoznavne vaje iz področja zaščite, reševanja in pomoči, vodil enoto Civilne zaščite občine Brežice na posredovanju ob naravni nesreči žledoloma leta 2014 v Logatcu, uspešno sodeloval pri reševanju pogrešane osebe, sodeloval pri vodenju Migrantskega centra Brežicah leta 2015, ko je vstopilo na območju Brežic v Slovenijo na stotisoče nezakonitih migrantov in je bil Migrantski center v Brežicah požgan, pomagal pri številnih dobrodelnih akcijah. Izvedel je tudi številna motivacijska predavanja študentom v Celju, zapornikom na Dobu in v Celju, upokojencem v Domu starejših občanov v Brežicah, zdravljenim alkoholikom Društva zdravljenih alkoholikov Brežice, težko zaposljivim brezposelnim osebam v Brežicah in uspešno pomagal poiskati izhod številnim drugim, ki se na poti svojega življenja srečujejo z velikimi težavami.

Svoje izkušnje, kako si drzniti narediti velike premike, kako si upati skočiti in pustiti za sabo dejavnike, ki nas pri doseganju življenjskih uspehov na vseh področjih zatirajo in nam preprečujejo osebno zadovoljstvo ter srečo, bo strnil v 45 minutnem motivacijskem predavanju "Kako se uspešno zaposliti in uresničiti svoje sanje", kjer se ne osredotoča le na dejansko pridobitev dobre zaposlitve po želji ljudi, temveč postavlja pod drobnogled korake, ki vodijo v tisto delovno področje, ki posameznika osrečuje in ga dviga nad povprečje večinskega stanja sodobnega zaposlenega.

Motivacijsko usmerjeno predavanje ne bo nikogar pustilo ravnodušnega in je primerno za široke ciljne skupine, od srednješolcev, študentov, iskalcev zaposlitve, tudi tistih, ki zaposlitev imajo, pa so z njo mogoče nezadovoljni, vsekakor pa tudi srednje ter starejše rodove ljudi, za katere nedvomno še vedno obstaja pot do uspešnega in prijetnega delovnega mesta, v primeru upokojitve pa tudi uspešnega udejstvovanja na izbranih samouresničljivih področjih, skratka za vse, ki si želijo spremeniti življenje na bolje. In prvi korak, da to storite, je udeležba na motivacijskem predavanju Romana Zakška. Ne zamudite!

Vir: Roman Zakšek, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Roman Zakšek:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

http://namizje

Zemljevid