Improvokacije: Manifest improvizacije

Druga epizoda druge sezone Improvokacij.
Manifest improvizacije

Po prvi sezoni Improvokacij (2016) v obliki studijskih srečanj, se Improvokacije pojavljajo v drugačnem formatu: konferenci.  Improvokacije so Gorazd Pakozdi, Andreja Kopač in Žigan Krajnčan začeli z namenom preučevati improvizacijo skupaj z domačo skupnostjo in kako ljudje v tej skupnosti razumejo ter uporabljajo improvizacijo.

Na drugi uprizoritveni konferenci se bomo ukvarjali z definicijo improvizacije v plesu, uprizoritveni umetnosti, umetnosti na sploh in življenju. Uprizoritelji druge konference bodo Kaja Lorenci, Maja Dekleva Lapajne, Ivan Mijačević in Andreja Kopač, gostitelj pa Gorazd Pakozdi.

Urnik konference
17.00-19.00 Prvi del: Uvod in prispevki uprizoriteljev
19.00-19.30 Premor
19.30-21.00 Drugi del: Uprizoritveno pretresanje na osnovi prispevkov uprizoriteljev ter zaključek

V prvem delu bo vsak izmed uprizoriteljev s svojim prispevkom v poljubnem in njej/njemu najustreznejšem mediju podal videnje, doživljanje in uporabo improvizacije v svojem delu. V drugem delu pa bo potekalo uprizoritveno pretresanje vprašanj improvizacije na osnovi prispevkov uprizoriteljev.

Kot pove že ime formata, konferenca ne bo potekala samo na ravni jezika, govora, izjave, predavanja, pač pa tudi v drugih uprizoritvenih oblikah. Konferenca bo imela svoje zaključke, ki bodo objavljeni najprej na spletni strani, potem pa, upamo, tudi v obliki časopisa.

Informacije in prijava na konferenco
improvokacije.tumblr.com ali
gorazd.pakozdi@gmail.com ali
na začetku same konference, 4.2.2019 od 17.00h dalje, v SMEEL.

Foto: Sunčan Stone

Vir: Bunker, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Bunker:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid