Umetnost branja obraza

  • Kaj: Osebna rast in poslovna komunikacija
  • Kdaj: sobota, 16.2.2019 od 9.00 do 13.30
  • Kje: Območno Obrtna-Podjetniška zbornica Ljubljana Šiška, Ljubljana Vižmarje
  • Prireditelj: Center Veles
  • Vstopnina: 80 eur

O branju obraza

Iz najzgodnejšega namena pomagati človeku v medicinskem pogledu, se je branje obraza razširilo tudi na ostala področja kot so sklepanje poslov, branje prihodnosti osebe, iskanje ustreznih življenjskih partnerjev in mnogo več. Z različnih značilnosti obraza prepoznamo, kdo je mirnejše narave, kdo vzkipljiv, h komu pristopiti prijateljsko, sproščeno, h komu z določeno mero zadržanosti.

Modrosti prednikov nam govorijo, ali se bomo na določene življenjske izzive odzvali čustveno ali pa svoja čustva raje držimo zase.

Poleg značilnosti obraznih delov, ki se navezujejo na pet elementov, pa so ugotovili tudi, da lahko preberemo celotno zgodbo človeka po njegovih gubah in znamenjih, saj je obrazni zemljevid obenem tudi časovnica našega življenja, na kateri lahko ugotovimo naše večje prelomnice.

To vedo so uporabljali že na kitajskem cesarjevem dvoru 3000 let pr.n.št. Pri človeku so odkrivali vrline in talente ter ga tako znali postaviti na ustrezen položaj.
Cesarjevi svetovalci so tudi ocenili obiskovalce, ter cesarju na podlagi prebranega obraza svetovali, kako naj se pogaja. Pri vsakem človeku je namreč potreben drugačen pristop, da pridemo do sklenjenega dogovora, tako je bilo takrat in tako je še dandanes.

 

Vsebina delavnice

Na delavnici bomo spoznali pomen mnogih značilnosti našega obraza, predvsem na področju vedenjskih vzorcev.
Poleg teorije bomo zelo intenzivno, na praktičen način, spoznavali omenjene teme tako, da bomo ocenjevali drug drugega, se opazovali in urili naše pridobljeno znanje. Gre za vsebine, ki jih boste v vsakdanjem življenju lahko uporabljali že takoj, tako za osebne kot poslovne namene.

Branje obraza po starodavnih metodah ima mnoge prednosti, saj ni potrebno, da osebo vidimo v delovnem okolju ali spoznamo njeno reakcijo na določeno situacijo.  Dovolj je le, da se osredinimo na njegov fizičen izgled obraza.

·       Osebo boste prebrali v nekaj sekundah.

·       Prihranili si boste ogromno časa za priprave, saj boste že takoj vedeli kako pristopiti do sogovornika.

·       Tudi, če oseba priredi svoje vedenje za poslovno priložnost, boste znali videti čez vse njegove maske.

Če se opiramo na kitajsko branje obraza, ne bomo razbrali le osebnosti, marveč tudi človekovo preteklost, prihodnost in njegove talente.
Tudi pri sebi boste spoznali mnogo novih stvari, kateri poklici so vam pisani na kožo, kateri partnerji so za vas primerni, kje so vaše šibkosti in kako se lotiti vaših projektov.

Ko spoznamo človeka pa je namreč izjemnega pomena s kakšnimi besedami in na kakšen način k osebi nato pristopimo. Da bomo razumljeni, da bo naše sporočilo podano tako, da bo naš namen sogovorniku jasen.
Tako bomo v drugem delu vadili tudi naše izražanje in usvojili določene veščine ustrezne komunikacije.

Znanje predajava hipnoterpevt Erik Petrič in Irena Petrič, dolgoletna podjetnica ter raziskovalka starih izročil iz Centra Veles.


Delavnica traja štiri ure in pol, od 9:00 do 13:30, skupaj s krajšimi odmori in poteka na Območno Obrtno-Podjetniški zbornici Ljubljana Šiška (Vižmarje), Pipanova pot 30.
Vsi udeleženci prejmejo delovne pole, poskrbljeno je tudi za pijačo in prigrizke.
Parkirni prostori se nahajajo tik ob zgradbi.
Cena: 80 eur/osebo.

Dodatne informacije in prijave na: branjeobraza@gmail.com

Vabljeni!

Center Veles

Vir: Center Veles, Napovednik.com