Duo Aritmija

DUO ARITMIJA

Zasedbo Aritmija sta leta 2002 ustanovila kitarista Tilen Stepišnik in Šemsudin Džopa – Dino. Ustanovitev zasedbe in začetek koncertiranja je bilo smiselno nadaljevanje njunega navdušenega preigravanja balkanske tradicionalne glasbe ter prav tako pisanja lastnih pesmi, ki jih mogočno zaznamujejo tudi elementi balkanske ljudske glasbe. Tudi ime skupine aludira na lihe ritme, ki so zelo značilni za širše področje Balkana.

Skupino sta ustanovila kot duo, sta pa jo kmalu okrepila najprej s tolkali, potem pa še z bas kitaro in violino. Skupina je tako svoj prvi CD posnela v petčlanski, drugega pa v šestčlanski zasedbi. Leta 2011 pa je kitarski dvojec znova začel opirati svoje aranžmaje zgolj na dve kitari. Po sedmih letih sta ponovno odkrila energijo, širino in kompaktnost, ki jo ustvarita sama in ki temelji na njunem dolgoletnem tesnem glasbenem sodelovanju. Tako sta leta 2012 izdala CD "Ulica", že tretji CD skupine Aritmija vendar prvi v duo zasedbi.

Zvrst glasbe, ki nam jo pričarata njuni kitari, bi lahko opisali kot "world music", saj je fuzija različnih stilov, najbolj pa se naslanja na melodiko in ritmiko etno balkanskega izročila, z načinom ritmiziranja pa vpletata tudi flamenko glasbo, čutiti pa je tudi elemente jazz in rock glasbe.

Skupina je v 16 letih delovanja nastopila na skoraj vseh večjih slovenskih odrih in festivalih ter se prav tako izdatno predstavila tudi tuji publiki (Švica, Indija, Uzbekistan, Anglija, Francija, Nemčija, Avstrija, Italija…).

Zunanje povezave: FB kavarna soteska

Vir: Kavarna Soteska, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Kavarna Soteska:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid