Gib v sliki, slika v gibu

Škucove packarije in Festival Bobri predstavljajo: GIB V SLIKI, SLIKA V GIBU, likovno plesna delavnica

Priporočena starost udeležencev: 5+

število udeležencev: do 20

trajanje delavnice: 90 min

 

Na delavnici bomo z otroki raziskovali oblike, barve in gib.

Prepletali bomo umetniški disciplini likovnega in plesnega področja ter preko njiju odkrivali nove možnosti kreativnega izražanja.

Za začetek se bomo sprehodili po razstavi v galeriji in odkrivali razstavljena umetniška dela. Zbirali bomo vtise in občutke, ki nam jih bodo sprožala. Po končanem ogledu bomo zavihali rokave in hlačnice ter tudi sami postali ustvarjalci in ustvarjalke. Naše vtise bomo interpretirali s pomočjo barv in telesa – po vzoru ekspresivnega, akcijskega slikarstva. Na ogromen kos papirja bomo preko spontanih gest in gibov ustvarjali mrežo prepletenih občutij in izrazne energije.

Nastalo likovno-gibalno umetnino bomo nato re-interpretirati z gibom. V delčkih naše stvaritve bomo družno prepoznavali izraženo energijo in jo v plesni improvizaciji odgibali z lastnimi telesi. Za konec pa sledove barv uporabili kot plesni zemljevid.

Barvasto in plesno bo!

Delavnico bosta vodili Barbara Kanc in Nevena Aleksovski

 

 

Društvo ŠKUC si pridržuje pravico do spremembe programa.

Brezplačne vstopnice lahko rezervirate vsak delavnik med 12. in 18. uro na ŠKUC-u, na Starem trgu 21, v Ljubljani, tel: 01 4213142 ali na info@skuc.org. Za vsako ustvarjalno delavnico je na voljo 25 mest, za Stripovsko delavnico pa 15.

Hvala vsem, ki so omogočili projekt Škucovih packarij:

Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad RS za mladino,  Ministrstvo za kulturo, Javna agencija za knjigo RS,  Srednja vzgojiteljska šola  in gimnazija Ljubljana,  Mercator, Dana, Druga violina, Slaščičarna pri vodnjaku,  Biro center, Ciciban, Cicido in Mumino.

Zunanje povezave: Program Škucovih packarij za jan.-feb.-mar 2019

Vir: Društvo ŠKUC, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Društvo ŠKUC:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid