Marta Vahtar: Živeti z vodo - južni rob Ljubljane

V nedeljo, 13. januarja ob 11:00 uri, si lahko ogledate razstavo Živeti z vodo - južni rob Ljubljane pod vodstvom Marte Vahtar v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje na Gradu Fužine. 

Si lahko, namesto da bi se vode bali, predstavljamo prihodnost, v kateri bi gradili sisteme, ki so tako fleksibilni kot spremenljive ravni vode? Bi lahko, namesto da bi se ščitili pred okoljskimi nevarnostmi, razvili pametnejša in bolj inkluzivna okolja ljudi in narave?

Kot okvir za testiranje teh scenarijev razstava kot študijo primera raziskuje Ljubljansko barje, nekdanje močvirje ob reki Ljubljanici. Barje je območje, polno protislovij. Je zaščiten naravni rezervat, ki mu grozi vse večja urbanizacija; je bogat zbiralnik sveže pitne vode iz podtalnice, ki ji, med drugim zaradi obstoječih naselij brez ustrezne kanalizacije, grozi onesnaženje.

Po razstavi Živeti z vodo - južni rob Ljubljane se bomo podali v družbi krajinske arhitektke in specialistke za upravljanje z vodami Marta Vahtar, soavtorice slovenskega paviljona na arhitekturnem bienalu v Benetkah.

Zunanje povezave: MAO novice

Vir: Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Muzej za arhitekturo in oblikovanje:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid