Big Band - Bend It!

Pomlad 2018. Obala. Dekleta, glasbenice po duši in profilu, so prišle na idejo o big bandu. Fantje, domačini iz Marezig, so jim priskočili na pomoč s prostorom za vaje, prvimi notami in izkušnjami. Umetniško vodenje novonastalega big banda je prevzel mednarodno priznani saksofonist Lovro Ravbar in skupina "banditk in banditov" tako skupaj ustvarja dobrega pol leta. 
Orkester je – takrat še brez imena – debitiral z nastopom na festivalu big bandov MareziJazz julija letos. Publiko so navdušili s svojo energičnostjo in opaznim uživanjem v (skupnem) muziciranju. Glasbenice in glasbeniki se žanrsko ne omejujejo, izvajajo različne skladbe od preverjenih swing klasik prek popa/rocka vse do avtorskih skladb (ki so za zdaj predvsem dirigentovo delo). Bend-it tako upogiba meje glasbenih zvrsti in potuje v smeri iskanja prepoznavnega, povsem (samo)svojega zvoka. Orkester je enkraten tudi po tem, da je starostni razpon glasbenikov in glasbenic od 15 do 47 let.

Zasedba:
Saksofoni – Jaka Birsa, Lara Frank, Mateja Filipič, Matevž Krašna, Christophe Cesson, Taja Pajmon Rak
Pozavne – Iztok Babnik, Eva Boškin, Veronika Hribar, Hajdi Bizilj, Uroš Podhostnik
Trobente – Jure Drobnjak, Tine Pavel Svetina, Matej Guzelj, Gašper Selko
Bobni – David Morgan
Kitara – Erik Jurjevčič
Baskitara – Igor Bržan
Klavir – Martin Stepančič, Zarja Zrinski

Glasbena zvrst: jazz

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 20.00 do 00.30.

Vstopnina: 7 EUR
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid