Razstava Grafik akademskega umetnika Mihe Eriča

  • Kaj: Linorez, Lesorez, Grafika, Razstava, Otvoritev
  • Kdaj: ponedeljek, 7.1.2019 do sobota, 2.2.2019
  • Kje: Knjižnica Sevnica
  • Prireditelj: Zavod Orbita
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Avtor Razstave
MIHA ERIČ
(samozaposlen v kulturi kot likovnik in glasbenik)
Rojen 29. 11. 1991 v Ljubljani.
V času digitalizacije in novih medijev je Miha našel svojo inspiracijo v tradicionalnih grafičnih tehnikah in obrtništvu kjer prevladujejo koncentracija, umirjenost in meditacija. Miha Erič je izjemno aktiven na likovnem področju, že samo letos je imel pet samostojnih razstav in sodeloval pri številnih državnih in mednarodnih projektih, tako na likovnem kot tudi na glasbenem področju.
V svojem delu upošteva izkušnje tako tradicionalne kot sodobne prakse. Avtorja zanimajo drobne naključne sledi v katerih vidi preprosto neposrednost nastajanja likovne kompozicijske raznolikosti in barvne impresije.
Prepušča se neposrednosti, improvizaciji in domišljiji, ustvarja idilični svet narave in imaginarnih podob brez ''napak'' ali pomanjkljivosti. Med ustvarjanjem je izredno zbran, koncentriran, razmišlja in deluje intenzivno in preprosto, počasi. Naklonjen je kompleksnemu izrazu, črtni grafični kompozicijski igrivosti in malim drobnim poudarkom.
Likovno izražanje na področju grafike spodbuja in razvija drugačno miselnost, percepcijo v umetnosti in ustvarjanju. Daje možnost razvijajočim se spodbudo konstruktivnega likovnega oblikovanja, izražanja ter mišljenja. Vzporedno pa dopušča ponovljivost drugačnosti in s tem posledično razvoj oziroma napredek: miselni, likovni, doživljajski. Omogoča razvoj perceptivne občutljivosti, dovzetnosti ter spodbuja likovno občutljivost in korektnost.

OTVORITEV RAZSTAVE GRAFIK
Akademskega Umetnika Mihe Eriča

Sledil bo krjši glsbeni program zasedbe ''Ljudski Blues''
(citre in orglice).

Se vidimo!

Razstava bo na ogled med 7.1.2019 in 2.2.2019 v galeriji Knjižnice Sevnica.

Zunanje povezave: DOGODEK

Vir: Zavod Orbita, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Zavod Orbita:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid