95+, Prestižna pokušina velikih rdečih vin sveta

Namen delavnice je razvajati udeležence z nekaterimi izmed najboljših rdečih vin na planetu. Skupni imenovalec: od znanih kritikov, v glavnem bo šlo za Roberta Parkerja (RP) oz. Wine Advocate (WA), so prejela 95 točk ali več od 100 možnih. Delavnica bo odgovorila na vprašanja: Bomo znali zaznati kvaliteto prisotnih vin? Smo za nekatera med njimi pripravljeni plačati 100€, 200€ ali še več? Z nami bodo vina iz Bordeauxa, Španije, Toskane ... Med vini bo tudi takšno, ki je prejelo 100 WA točk! Med velika rdeča bomo vtkali nekaj razvpitih slovenskih rdečin. Jih bomo prepoznali, bodo izstopala, bomo našli vino s 100 točkami?

Cena: 150 €. Na voljo je le 14 mest!
Moderator: Robert Gorjak, dipWSET, Weinakademiker.

Potek delavnice
Na delavnici bomo pokusili 12 izjemnih vin. Pred udeležence se hkrati postavijo vsa vina, tako, da ne vedo v katerem kozarcu je katero vino. V prvem delu delavnice udeleženci samostojno pokušajo vina. V drugem delu se razkrije identiteta prisotnih vin. Vodja delavnice prevzame moderatorstvo in komentira vse prisotne zvezde. Trajanje 2 do 3 ure.

Po delavnici
Po delavnici bo v kozarcih prav gotovo ostalo še kar nekaj vina. In ker se vino najbolje počuti ob hrani in ne v družbi ostalih vin pa tudi zato, ker izjemna vina redkeje uživamo in večkrat na delavnicah smo za vas pripravili še možnost nadaljnega druženja in debate ob izjemnih vinih,
V Maximu nam bo chef Peter Kovač pripravil 4 hodni menu za 30€. Zelo podoben program bo na voljo tudi v Rožmarinu. Ta večer si vzemite čas zase.

Prijave na: 

Vir: Vinska šola Belvin, Napovednik.com

Zemljevid