Hip hop praksa: Mrigz'n'Ghet & Tha godz band + Gro

Sobota, 12. januar 2019
MIKKov klubski prostor
Koncert: 22.00
Vstopnina: 5€

Vstopnice bodo v prodaji v MIKKovi kavarni od ponedeljka, 10. decembra naprej.
_________________
MRIGZ'N'GHET & THA GODZ BAND (Velenje)
GROSSFOTRA (Ptuj/G. Radgona)

MRIGZ'N'GHET & THA GODZ BAND
Mrigz & Ghet sta velenjska rap težkokategornika, ki sta svojo zastavo na hip-hop mapo brezkompromisno zapičila leta 2011 z albumom "Mrigz 'n' Ghet Hitz", ki je brez dvoma eden najboljših slovenskih rap albumov.

Konec leta 2012 je Ghet postregel z mixtejpom "Ghet Banga Rap" in videospotom "Z Bloka Snajper", ki je že presegel milijon ogledov, leta 2013 pa je iz zvočnikov naokoli bobnel še Veleborski album "Božja Gamad", ki sta ga Mrigo in Ghet zakuhala z Mariborčanoma Emkejem in Mitotom pod založbo Wudisban Records.

S svojim trdim in neizprosnim slogom sta kriva za peklenske rap nastope po vsej Sloveniji, odre pa sta si med drugim delila s hip-hop legendami, kot so: ONYX, M.O.P., GZA (Wu Tang Clan) in DAS EFX.

Mrigz & Ghet bosta v Murski Soboti predstavila material z nove plate, ki je v pripravi, plus venček "starih hitova"! Na odru se jima bo pridružil bend Tha Godz, ki ga sestavljajo David Slatinek (bobni), Leon Firšt (klaviatura), Grega Skaza (saksofon, Ewi), Alen Kovše (kitara) in Matic Pokorn (bass).

Links:
Mrigo & Ghet - MOREBIT REMIX (Video):
Mrigo & Ghet - D'SHIT (Video):
Mrigo & Ghet - POVELENJU (Video):
Mrigo & Ghet - NESRAT/ZMAGA (Video clip):
Ghet - Z Bloka Snajper (Video): https.//
Mrigo - Šake v Zrak (Video):

FB:
Mrigo -
Ghet -


GROSSFOTRA
Grossfotra sta ptujsko-radgonski hip hop dvojec, ki v svojih besedilih zrcali podobo slovenskega obrobja. Predstavljata glas od boga pozabljenih prekarcev in od centrov moči spregledanih skupnosti. Odraščajoč v pretežno punkersko-metalskem okolju se s fuzijo avantgardnega in klasičnega ne ozirata na ritmične kalupe, ne na politično korektnost. Premierno v MIKK-u.

* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo RS

Vir: MIKK Murska Sobota, Napovednik.com

Zemljevid