Mi, evropski mrliči

Mi, evropski mrliči // Slovensko prosvetno društvo - Bilka, Bilčovs (Avstrija)

 

Avtor - Simona Semenič, režija - Sebastjan Starič, glasba - Dejan Došlo, Ana – Marija Ogris – Martič, Leonard Krušic, Rok Selan, Erik Selan 

Zakaj se ne bi po vsej Evropi poročili ženska z žensko in moški z moškim?
Čokolada brez kalorij?
Dejstvo je, da nobenemu ne moreš več verjeti!
Pitje alkohola brez mačka?
Zakaj ni šole brez ocen.
Mesto ponuja več kot vas.
Počasen internet v šolah.
Uničevanje majhnega trga je kruta resnica.
Zahtevam obvezno darovanje organov!
Zaradi šole ne morem več trenirati ping ponga.
Ogorčen sem, da župniki posiljujejo otroke.
Če si drugačen, te družba izključuje.
V šolskem sistemu ne moreš razvijati talentov.

Predstava igra v Evropi. Pokaže vsakdanjost. Vsakdanje težave. Vsakdanje ravnanje s svojim življenjem. S svojimi željami. S svojimi potrebami. S svojimi naklonjenostmi. Enim gre dobro, drugim slabo... Cinično in nihilistično besedilo slovenske avtorice Simone Semenič.

Mladinska gledališka skupina Bilčovs je mešanica igralcev dveh skupin, ki so poleg študija hoteli nadeljevati z delovanjem v gledališču. Trije igralci in ena igralka sestavljajo motivirano skupino, ki to leto prvič nastopajo v tej formaciji. Letošnja predstava se je začela poleti v Ankaranu, kjer imajo gledališke skupine iz Koroške cel teden možnost za intenzivne vaje.

Gledališče ima v Slovenskem Prosvetnem Društvu Bilka Bilčovs dolgo tradicijo in je važen steber mladinskega ter otroškega dela udejstvovanja. Poleg mladinske skupine imajo mlajšo ter otroško skupino, ki vsako leto pripravijo novo predstavo. S Stično je kraj iz Roža povezan že preko dela naših očetov med njihovim študijem na kmetijah na Koroškem, na področja gledališča pa uspešno sodelujemo že preko deset let.


Vse dodatne informacije o natančnem sporedu prireditev, prizoriščih in podrobnem opisu nastopajočih najdete na spletnih straneh  in na facebook strani Festivala Stična, za več informacij pa lahko pišete tudi na info@kd-sticna.si.

Vstopnice lahko kupite v Knjižnici Grosuplje, enota Ivančna Gorica, med njihovim delovnim časom in v Užitkarnici Jama v Stični. Vstopnice bodo na voljo tudi eno uro pred posameznim dogodkom v Kulturnem domu Stična oziroma Užitkarnici Jama.
Rezervacija vstopnic: info@kd-sticna.si ali 040 525 280 (Tina). Rezervirane vstopnice je potrebno prevzeti najkasneje 30 min pred začetkom dogodka. Za rezervirane vstopnice velja cena na dan dogodka.

Vir: KD Stična, Napovednik.com

Zemljevid